Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2020 16:20

ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα Ε.Σ.ΠΕ.Π. 2020 που έγιναν στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα Ε.Σ.ΠΕ.Π. 2020 που έγιναν στην Καλαμάτα

 

Με τη συμμετοχή 48 αθλητών και με διοργανωτή το Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας, έγιναν με επιτυχία από 24 έως 26 Γενάρη τα ατομικά νεανικά σκακιστικά πρωταθλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στον εξαιρετικό χώρο του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου Φαραί Παλλάς, έλαβαν μέρος 26 παιδιά από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, ένα από το Άστρος Κυνουρίας, οχτώ από τον Σ.Ο. Φιλιατρών ένα από τον Σ.Ο. Περσέα Αργους, τέσσερα από τον ΟΣΚ, δύο από τον Σ.Α. Ναυπλίου και έξι από τον Σ.Α. Κορίνθου «Ο Αργοναύτης». Να σημειωθεί ότι λόγω γρίπης ακύρωσαν την συμμετοχή τους έξι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, τέσσερις αθλητές του Σ.Ο. Κρανιδίου και δύο αθλητές της Κορίνθου. Οι σκακιστές όλων των κατηγοριών αγωνίστηκαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εκοψε πίτα το σκακιστικό τμήμα

Το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έκοψε κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων και την πίτα του, την οποία ευλόγησε ο π. Αλέξιος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, η γενική γραμματέας του συλλόγου Βάσω Ποδοχωρίτη,

οι αθλητές της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, οι συμμετέχοντες αθλητές καθώς και όλοι οι αθλητές της σκακιστικής ακαδημίας με τις οικογένειές τους.

Ο κ. Κακαλίκας χάρισε ένα σκακιστικό βιβλίο στο μικρότερο συμμετέχοντα αθλητή, τον μόλις 5 ετών Δημήτρη Αρκουδέα από την Κόρινθο, ενώ η κ. Ποδοχωρίτη έδωσε προϊόντα (λάδι και κρασί) καθώς και ένα μπρελόκ με το σήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στον επικεφαλής διαιτητή κ. Ανδρέα Κοντοκάνη, που αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΝΟΚ.

Ο π. Αλέξιος απευθύνθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους, λέγοντας τους πόσο σημαντική είναι η ενασχόλησή τους με το πνευματικό άθλημα του σκακιού και πόσο σπουδαίο είναι για τα παιδιά να έχουν δίπλα τους τις οικογένειές τους. Μετά την κοπή της της πίτας ακολούθησε ο 3ος γύρος του πρωταθλήματος και την επόμενη μέρα το βράδυ, αφού ολοκληρώθηκε και ο 5ος και τελευταίος γύρος, έγινε η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων.

Οι διακρίσεις ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Αγόρια έως 8 ετών

1ος Κελέσης Κωνσταντίνος (Ν.Ο. Καλαμάτας)

2ος Τσιάτσιος Μιχαήλ (Ν.Ο. Καλαμάτας)

3ος Αλεπουδέας Δημήτριος (Κόρινθος «Αργοναύτης»)

Αγόρια έως 10 ετών

1ος Καλλαράς Γεώργιος (Κόρινθος «Αργοναύτης»)

2ος Κυριακόπουλος Νικόλαος (Ν.Ο. Καλαμάτας)

3ος Σπυρόπουλος Γεώργιος (Ν.Ο. Καλαμάτας)

Αγόρια έως 12 ετών

1ος Αλεπουδέας Στυλιανός (Κόρινθος «Αργοναύτης»)

2ος Μπάρλας Γεώργιος (Σ.Ο. Άστρους)

3ος Μπομπέτσης Αναστάσιος (Σ.Ο. Άστρους)

Αγόρια έως 14 ετών

1ος Λέκκας Αναστάσιος (Κόρινθος «Αργοναύτης»)

2ος Τσίτρος Αναστάσιος (Κόρινθος «Αργοναύτης»)

3ος Σπυρόπουλος Παναγιώτης Β (Ν.Ο. Καλαμάτας)

Αγόρια έως 16 ετών

1ος Σαραντόπουλος Κων/νος (Ν.Ο. Καλαμάτας βαθμός 4/5)

2ος Πατανάς Μάριος (Σ.Κ. Τρικάλων βαθμός 3,5/5)

3ος Αθανασόπουλος Θοδωρής (Ν.Ο. Καλαμάτας βαθμός 3,5/5)

4ος Πουλόπουλος Ηλίας (Ν.Ο. Καλαμάτας βαθμός 3,5/5)

Κορίτσια έως 8 ετών

(Δεν υπήρχαν συμμετοχές)

Κορίτσια έως 10 ετών

1η Κολοβού Χριστίνα (Σ.Ο. Άστρους)

2η Μπάρλα Αικατερίνη (Σ.Ο. Άστρους)

3η Πετρουλάκη Πηνελόπη (Ν.Ο. Καλαμάτας)

Κορίτσια έως 12 ετών

1η Σπυροπούλου Αναστασία (ΟΣΚ)

2η Ζουρουφιδη Βαρβάρα (Σ.Α. Ναυπλίου)

3η Αποστολοπούλου Αφροδίτη - Μαρία (Σ.Ο. Φιλιατρών)

Κορίτσια έως 14 ετών

Την 1η θέση μοιράστηκαν οι αθλήτριες Κορμά Ελένη (Σ.Ο. Φιλιατρών) και Αθανασοπούλου Αντριάνα (Ν.Ο. Καλαμάτας) και ακολούθησε η Βασιλοπούλου Αννα.

Κορίτσια έως 16 ετών

Ταγκαλάκη Ιωάννα (Σ.Ο. Φιλιατρών)

Να σημειωθεί ότι τα κορίτσια λόγω του μικρού αριθμού των συμμετοχών αγωνίστηκαν όλα μαζί στο ίδιο πρωτάθλημα και όχι ανά κατηγορία. Επίσης να αναφέρουμε ότι ο πρώτος κάθε κατηγορίας πήρε χρυσό μετάλλιο και ως πρωταθλητής της Περιφέρειας πήρε και τη πρόκριση για την τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου..Στους δύο τυχερούς που βρήκαν τα δύο φλουριά η έφορος του ΝΟΚ έδωσε από ένα σκακιστικό βιβλίο και ένα στυλό parker για να γράφουν τις παρτίδες τους στα τουρνουά που θα λαμβάνουν μέρος. Τυχεροί ήταν ο Σπυρόπουλος Γιώργος (Ν.Ο. Καλαμάτας) και η Αποστολοπούλου Αφροδίτη – Μαρία (Σ.Ο. Φιλιατρών). Η έφορος κ. Χατζηπαναγιώτου - Τσιάλα ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους αθλητές και τους διαιτητές Πάνο Μπούρα και Θοδωρή Τσεκούρα που συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης ευχαρίστησε την διεύθυνση και το προσωπικό τους ξενοδοχείου Φαραί Παλλάς για την εξαιρετική συνεργασία τους και φυσικά τα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή στήριξή τους προς το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και την αναβάθμιση του σκακιού στον τόπο μας.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ