Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2020 12:22

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: "Θα είναι παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία για τη χώρα μας", λέει ο προπονητής του ΝΟΚ Στάθης Μπακολιάς

Γράφτηκε από τον

Ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις και συντομευμένο πρόγραμμα, εισηγείται η εκτελεστική επιτροπή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, για τα πρωταθλήματα των αθλημάτων του υγρού στίβου της τρέχουσας περιόδου.

Η εν λόγω πρόταση, η οποία καταρτίστηκε με τη συνδρομή των ανά άθλημα τεχνικών συμβούλων της ομοσπονδίας, θα κατατεθεί στους άμεσα εμπλεκόμενους, ενώ προϋπόθεση για την εφαρμογή της είναι να ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ, καθώς φυσικά και η έγκαιρη επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σε ότι αφορά την κολύμβηση, η εκτελεστική επιτροπή προτείνει τη μη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων (σε όλες τις κατηγορίες). Αντ΄αυτού εισηγείται αγώνες ανά περιφέρεια και στη συνέχεια ενιαιοποίηση των αποτελεσμάτων, βάσει επιδόσεων, ώστε να προκύψει η τελική κατάταξη ανά αγώνισμα. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε επανεκκίνηση στα αθλήματα της πισίνας θα γίνει μετά τις 15/6, καθώς μέχρι τότε ισχύει η αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων που έχει αποφασίσει ήδη από τον Μάρτιο η ομοσπονδία. Ο Στάθης Μπακολιάς, προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, ενός από τους πιο δραστήριους συλλόγους της περιφέρειας, με δεκάδες παιδιά και διακρίσεις, σχολιάζοντας στην "Ε" την παραπάνω απόφαση, δεν κρύβει την αντίθεση του
"Η απόφαση για διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων ανά περιφέρειες και στο τέλος να καταρτιστούν λίστες με την κατάταξη των αθλητών βάσει των επιδόσεών τους , αλλοιώνει την έννοια του πανελληνίου πρωταθλήματος, αφού οι συνθήκες διεξαγωγής δεν θα είναι ίδιες για όλους τους συμμετέχοντες. Πιστεύω ότι θα είναι ατυχέστατο για την ελληνική κολύμβηση να πραγματοποιηθούν οι πανελλήνιοι αγώνες σε αυτήν την μορφή. Κάτι που θα αποτελέσει παγκόσμια, αρνητική πρωτοτυπία για την χώρα μας", λέει χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός και προτείνει είτε να μη γίνουν τα πρωταθλήματα, είτε να διεξαχθούν το φθινόπωρο. " Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα μπορούσαν τα πρωταθλήματα να προγραμματιστούν για το φθινόπωρο. Βέβαια προκύπτουν άλλα θέματα που συμπίπτουν με τις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών και με την μεταγραφική περίοδο, αλλά πιστεύω ότι εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν μπορεί να βρεθεί λύση, αλλιώς ας μην γίνουν τα πρωταθλήματα, κάτι που έπραξε η γαλλική κολυμβητική ομοσπονδία. Όσο δε για τις προαγωνιστικές κατηγορίες και τους πανελλήνιους αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών μιας και είμαι αντίθετος με την ύπαρξη μιας τέτοιας διοργάνωσης, που στην ουσία δεν προσφέρει κάτι στα μικρά παιδιά, το αφήνω ασχολίαστο".

Πετυχημένη χρονιά για το ΝΟΚ

Ο Στάθης Μπακολιάς έκανε και τον απολογισμό των τμημάτων του ΝΟΚ μέχρι τη στιγμή της διακοπής λόγω της πανδημίας, η οποία είχε ως συνέπεια να ακυρωθούν σημαντικοί αγώνες. Ο κ. Μπαλοκιάς χαρακτηρίζει πετυχημένη τη χρονιά, καθώς όπως λέει: "Είχαμε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση στους Χειμερινούς Αγώνες με πολύ καλές επιδόσεις. Επίσης εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των προαγωνιστικών κατηγοριών στους αγώνες της περιφέρειας. O κολυμβητής μας Χρυσομάλλης Μάριος είχε κερδίσει επάξια μέσα από τις επιδόσεις του, την συμμετοχή του με την Εθνική Ομάδα στην Πολυεθνή Συνάντηση Παίδων-Κορασίδων στο Κίεβο της Ουκρανίας, αποστολή που στο τέλος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα ακυρώθηκε η συμμετοχή του κολυμβητικού μας τμήματος στο 27th Easter International Swimming Meet στην Μάλτα 16-18/4 και το 5ο Κύπελλο Σ. Κοντόπουλος 2-3/5 και ενώ οι προετοιμασίες είχαν μπει στο τελικό στάδιο και αναμέναμε ρεκόρ συμμετοχών.".

Επιστροφή τον Μάιο

O Στάθης Μπακολιάς δεν χάνει πάντως την αισιοδοξία του και προσμένει να ανοίξει πάλι το κολυμβητήριο της πόλης: " Είμαστε αισιόδοξοι, οι κολυμβητές μας περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους. Ελπίζουμε ότι αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα κολυμβητήρια, ώστε τα παιδιά από την καθημερινότητα της καραντίνας να περάσουν σε αγωνιστικούς σιγά-σιγά ρυθμούς και αναλόγως των αποφάσεων της ΚΟΕ να αναπρογραμματίσουμε τους στόχους μας.
Προέχει πάντα η ασφάλεια τόσο των αθλητών, όσο και των επισκεπτών και προπονητών στο χώρο και πάνω σε αυτό θα πρέπει να υπάρξουν νέες προσαρμογές".