Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2020 13:03

ΣΤΙΒΟΣ: Με οδηγό την περσινή σεζόν ξεκινά τη Δευτέρα ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Με οδηγό την περσινή σεζόν ξεκινά τη Δευτέρα ο Μεσσηνιακός

Με οδηγό την περσινή σεζόν, ξεκινά αύριο Δευτέρα ο Μεσσηνιακός προετοιμασία για τη νέα περίοδο.

Το τμήμα στίβου του ιστορικού συλλόγου παρά τις δυσχέρειες λόγω της πανδημίας, ανέδειξε 9 Πανελληνιονίκες, με το Νίκο Ζαχαρέα (φωτό κάτω) να κερδίζει όχι μόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά να αναδεικνύεται και στους κορυφαίους άλτες ύψους του κόσμου στην ηλικία του, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τα παραπάνω δίνουν μεγάλη ώθηση στους προπονητές και τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού ώστε να ξεκινήσουν δυναμικά και την φετινή χρονιά.

Να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις για την προαγωνιστική και αγωνιστική ομάδα έχουν ξεκινήσει ήδη και λίγες μέρες, αλλά μεθαύριο θα γίνει η επίσημη έναρξη των προπονήσεων όλων των τμημάτων και φυσικά της ακαδημίας.

Η φιλοσοφία που θα έχει και φέτος ο Μεσσηνιακός είναι η ίδια με την φιλοσοφία των 132 χρόνων λειτουργίας του.

Η επένδυση δηλαδή στη εκγύμναση και στην υγεία των παιδιών σε κυρίαρχο επίπεδο, και η ανάδειξη των νέων πρωταθλητών Ελλάδος στο στίβο σε δεύτερο επίπεδο, διατηρώντας τον μεσσηνιακό στίβο στο πανελλήνιο προσκήνιο.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα. Τα παιδιά διαχωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους. Οι γονείς μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες είτε στο τραπεζάκι του συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο, είτε στα τηλ. 6932225721- Μαρία Χρονοπούλου, 6947373787- Ελένη Χαντζή, 6977153439- Παναγιώτης Κάβδας.

Κέντρο ρίψεων στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

Φέτος εκτός από το Δημοτικό Στάδιο, το τμήμα στίβου θα χρησιμοποιήσει όπως και πέρυσι το ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού για εξειδικευμένες προπονήσεις, ενώ ο χώρος προετοιμάζεται ήδη για να χρησιμοποιηθεί και ως κέντρο ρίψεων του συλλόγου.

Ένα κέντρο ρίψεων μέσα στο κέντρο της πόλης με ασφάλεια, αποδυτήρια, αίθουσα με βάρη που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των νέων αθλητών ρίψεων της Καλαμάτας, αλλά και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεσσηνιακού που καταλήγει: “ Ο σχεδιασμός λοιπόν της χρονιάς καταρτίζεται κανονικά από τους ανθρώπους του sυλλόγου και αναλόγως τις εξελίξεις της πανδημίας, θα κρίνονται οι δυνατότητες υλοποίησης του εκάστοτε project. Γι αυτό που δεσμεύονται άπαντες στον σύλλογο είναι η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των μέτρων προστασίας, προκειμένου η εκγύμναση των αθλητών να γίνεται με ασφάλεια”.