Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 12:11

Στις 27 Σεπτεμβρίου η “13η Ανάβαση Ταϋγέτου”

Γράφτηκε από τον

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου ανάβασης, με την ονομασία “13η Ανάβαση Ταϋγέτου”, που διοργανώνει το τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας του Ευκλή, με τη στήριξη του δήμου Καλαμάτας.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στην Καλαμάτα.

Οι κατηγορίες είναι ανδρών μάστερς (Α - Β - Γ – Δ) και Sportive ανδρών (ηλικιακά γκρουπ: (19 – 29), (30 – 39), (40 – 49), (50+). Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π.

Η εκκίνηση όλων των κατηγοριών θα δοθεί στις 11 το πρωί και οι απονομές στις 2 το μεσημέρι.

Η διαδρομή είναι: Πλατεία 23ης Μαρτίου (Προεκκίνηση) - κύκλος πόλης - Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (Εκκίνηση) - Εθνική Οδός Καλαμάτας/ Σπάρτης - Τουριστικό Ταϋγέτου (Τερματισμός).

Απόσταση προεκκίνησης: : Πλατεία 23ης Μαρτίου – Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας 12,27 χλμ. Εκκίνηση αγώνα : Πάνω μέρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (μετά από 12,27 χλμ. από την προεκκίνηση). Τερματισμός: Τουριστικό Ταϋγέτου (στα 1350 μ. υψόμετρο) μετά από 33 χλμ., ενώ η συνολική διαδρομή είναι 45,27χλμ. με 1280 μ. υψομετρική διαφορά. Στον διασυλλογικό αγώνα, οι συμμετέχοντες, πρέπει να έχουν δελτίο Ε.Ο.Π., ενεργό για το 2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π., με απεριόριστο αριθμό αθλητών, στις κατηγορίες ανδρών και μάστερς.
Στην κατηγορία Sportive δικαιούνται, να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση, οι οποίοι θα υπογράψουν δηλώσεις (άρθρο 8 Ν. 1599 – 1986) κατά την παραλαβή του αριθμού τους και είναι από 19 ετών (γεννημένοι 2001). Ποδηλάτες με ενεργό δελτίο για το 2020, στις κατηγορίες των διασυλλογικών αγώνων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα Sportive, παρά μόνο στον διασυλλογικό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούν σε κάθε εντολή του διοργανωτή, που αφορά την προστασία και την ασφάλειας τους, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη.