Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2020 10:00

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΚΛΗΣ: Σπουδαία ονόματα στην “13η Ανάβαση Ταϋγέτου”

Γράφτηκε από τον

Με σπουδαία ονόματα της Ελληνικής αγωνιστικής ποδηλασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί ο ποδηλατικός αγώνας με την επωνυμία ''13η Ανάβαση Ταϋγέτου 2020'' που διοργανώνει ο δραστήριος καλαματιανός σύλλογος Σ.Π.Ο.Κ. “Ο Ευκλής”, με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Πρόκειται για διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου ανάβασης σε μαζική εκκίνηση, με τις συμμετοχές να είναι αρκετές και να υπάρχουν προσδοκίες για καλούς χρόνους από τους ποδηλάτες.
Η πρόεδρος του Ευκλή Ελένη Οικονομοπούλου και ο υπεύθυνος του τμήματος Παντελεήμων Σταμάτης δηλώνουν πως είναι όλα έτοιμα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Να σημειωθεί πως θα τηρηθούν οι όροι αυστηρά, που αναφέρονται στο εν ισχύ υγειονομική πρωτόκολλο αγώνων της Ε.Ο.Π. ενάντια στην πανδημία του
Covid 19, ενώ και φέτος θα δοθούν χειροποίητα μεταλλικά κύπελλα για τους 1ους τερματίσαντες όλων των κατηγοριών!
Οι κατηγορίες είναι ανδρών μάστερς (Α - Β - Γ – Δ) και Sportive ανδρών (ηλικιακά γκρουπ: (19 – 29), (30 – 39), (40 – 49), (50+). Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π.
Η εκκίνηση όλων των κατηγοριών θα δοθεί στις 11 το πρωί και οι απονομές θα γίνουν στις 2 το μεσημέρι στο Τουριστικό Ταϋγέτου.
Η διαδρομή είναι: Πλατεία 23ης Μαρτίου (Προεκκίνηση) - κύκλος πόλης - Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (Εκκίνηση) - Εθνική Οδός Καλαμάτας/ Σπάρτης - Τουριστικό Ταϋγέτου (Τερματισμός).
Απόσταση προεκκίνησης: : Πλατεία 23ης Μαρτίου – Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας 12,27 χλμ. Εκκίνηση αγώνα : Πάνω μέρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (μετά από 12,27 χλμ. από την προεκκίνηση). Τερματισμός: Τουριστικό Ταϋγέτου (στα 1350 μ. υψόμετρο) μετά από 33 χλμ., ενώ η συνολική διαδρομή είναι 45,27χλμ. με 1280 μ. υψομετρική διαφορά. Στον διασυλλογικό αγώνα, οι συμμετέχοντες, πρέπει να έχουν δελτίο Ε.Ο.Π., ενεργό για το 2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π., με απεριόριστο αριθμό αθλητών, στις κατηγορίες ανδρών και μάστερς.
Στην κατηγορία Sportive δικαιούνται, να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση. Ποδηλάτες με ενεργό δελτίο για το 2020, στις κατηγορίες των διασυλλογικών αγώνων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα Sportive, παρά μόνο στον διασυλλογικό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούν σε κάθε εντολή του διοργανωτή, που αφορά την προστασία και την ασφάλειας τους, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη.