Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2020 11:07

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ: Αλμα επί κοντώ και στη Μεσσηνία με τον Παναγιώτη Λάσκαρη!

Γράφτηκε από τον

Το άλμα επί κοντώ είναι το νέο... στοίχημα που καλείται να κερδίσει o Γ.Σ. Ακρίτας 2016.

Ο καλαματιανός σύλλογος έφερε το αγώνισμα στη Μεσσηνία, με σκοπό να προσελκύσει και να αναδείξει τους αυριανούς πρωταθλητές του στίβου. Ηδη στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί αρκετά παιδιά, που
μαθαίνουν τα μυστικά του αγωνίσματος από έναν πρωταθλητή Ελλάδας με διακρίσεις και σε διεθνή επίπεδο. Ο λόγος για τον 28χρονο Παναγιώτη Λάσκαρη, ο οποίος έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του είναι από το χωριό Κατσαρού. Ο Λάσκαρης είναι πρωταθλητής Ελλάδας στο άλμα επί κοντώ, ενώ έχει αναδειχθεί 4ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, 5ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και 8ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων. Ξεκίνησε το στίβο από τον “ΟΦΚΑ Οδυσσέας”, για να ακολουθήσουν ο Παναθηναϊκός, ο Σ.Α.Σ. Ρήγας Θεσσαλονίκης και ο Κερκυραϊκός.
Ο Π. Λάσκαρης είχε συζητήσει και παλαιότερα με τον Γ.Σ. Ακρίτα, με τις δύο πλευρές να δίνουν πριν λίγους μήνες τα χέρια, ξεκινώντας μια συνεργασία που ελπίζουν ότι θα αποφέρει καρπούς. Μιλώντας
στην “Ε” γι’ αυτή την προσπάθεια, ο Μεσσήνιος πρωταθλητής σημείωσε ότι: “Το επί κοντώ είναι ένα ιδιαίτερο αγώνισμα, που δεν το έχουν πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί είναι ακριβό και
πρέπει να έχεις εξοπλισμό, όπως κοντάρι, στρώμα και φυσικά χρειάζεται εξειδικευμένους προπονητές. Είχαμε συζητήσει και παλαιότερα με το σύλλογο και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε από αυτή τη
χρονιά”. Για τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με το επί κοντώ, ο Π. Λάσκαρης λέει:
“Θέλει τολμηρούς αθλητές, γιατί διαθέτει πολλά ακροβατικά στοιχεία, δύσκολη τεχνική και χρειάζεται και καλή ψυχολογία. Πρέπει ο αθλητής να μάθει να διαχειρίζεται τη ψυχολογία του. Το μαθαίνουμε εισαγωγικά στα παιδιά που είναι στις τάξεις του δημοτικού. Και πιο εντατικά όταν πάνε στο γυμνάσιο ή είναι στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού”.
Ο Παναγιώτης Λάσκαρης δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, καθώς αρκετά παιδιά εδώ και δύο περίπου μήνες προπονούνται στο αγώνισμα του επί κοντώ.
“Εχουν ανταποκριθεί πολλά παιδιά. Κάτι που είναι πολύ ωραίο και ελπιδοφόρο. Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά με ικανότητες. Εχουμε τμήματα δημοτικών και γυμνασίων”.
Οι προπονήσεις διεξάγονται στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, εκεί όπου την περασμένη Κυριακή ο Γυμναστικός Σύλλογος Ακρίτας 2016 διοργάνωσε με επιτυχία τους πρώτους αναπτυξιακούς αγώνες στίβου Πελοποννήσου. Μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 300 παιδιά και αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για τους συλλόγους της περιφέρειας να προετοιμαστούν ενόψει των διασυλλογικών πρωταθλημάτων.
Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ για τον φιλόδοξο σύλλογο, αφού όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Λάσκαρης θα γίνουν και άλλα πράγματα, όπως αγώνας άλματος επί κοντώ στην κεντρική πλατεία της
Καλαμάτας με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών, όπως του Μανώλη Καραλή.  “Θα γίνουν δράσεις, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο και να βελτιωθούν λίγο οι συνθήκες όσον αφορά την πανδημία. Ηδη έχουν γίνει συζητήσεις για να γίνει αγώνας επίδειξης στην Καλαμάτα. Θέλουμε παράλληλα να έρχονται αθλητές για να πραγματοποιούν προετοιμασία στην πόλη και να τους παρέχουμε όλες τις συνθήκες”., δηλώνει ο Παναγιώτης Λάσκαρης. Οσο για το δικό του στόχο. “Πρώτα απ’ όλα θέλω να γνωρίσω το αγώνισμα στον κόσμο και να το μεταδώσω στα παιδιά. Θέλουμε να βρούμε νέα ταλέντα, τα οποία θα μπορούν να εξελιχθούν. Και όλη αυτή η διαδικασία να γίνει με όμορφο τρόπο μέσα από τις προπονήσεις.”.
Κλείνοντας ο προπονητής του Ακρίτα είπε: “Είναι αρκετά υψηλό το επίπεδο στο μεσσηνιακό στίβο. Υπάρχουν πολλά παιδιά, αλλά χρειάζονται χρόνο. Είμαι αισιόδοξος ότι στο μέλλον θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα”.