Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 13:13

Πρόκριση στα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι για την Σάκκαρη με μεγάλη ανατροπή (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η Σοφία Κένιν κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ, όμως η Μαρία Σάκκαρη έκανε μία ακόμα μεγάλη ανατροπή στην καριέρα της και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι με 2-6, 6-2, 6-0.

Απίθανη, καταπληκτική, τρομακτική! Χρησιμοποιήστε όποιο άλλο επίθετο θέλετε και πάλι μέσα θα έχετε πέσει για να περιγράψετε τη Μαρία Σάκκαρη που βλέπουμε στις αρχές του 2021!

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια δείχνει, με την έναρξη της φετινής σεζόν, να είναι στα καλύτερα επίπεδα που την έχουμε δει ποτέ και πηγαίνει από τον ένα θρίαμβο στον επόμενο!

Μετά τις νίκες επί των Γκοφ, Μουγκουρούθα, η Μαρία κέρδισε με μια απίστευτα αποστομωτική επιστροφή τη Νο1 του ταμπλό και Νο4 στον κόσμο, Σοφία Κένιν με 2-6, 6-2, 6-0 και θα είναι παρούσα στα ημιτελικά του WTA 500 στο Άμπου Ντάμπι την Τρίτη!

Απίστευτο comeback για τη Σάκκαρη που ολοκλήρωσε με τρομακτικό τρόπο, κερδίζοντας δέκα (!) σερί games από μια τόσο σπουδαία τενίστρια και Grand Slam winner, όπως είναι η Κένιν!

Μετά το 2-2 του δεύτερου σετ, η Μαρία πάτησε το γκάζι και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω παραδίδοντας ρεσιτάλ επιθετικού τένις και αφήνοντας “άγαλμα” τόσο την Κένιν όσο και τον αρκετά “θορυβώδη” πατέρα της!

Ο οποίος και προσπάθησε να σπάσει τον ρυθμό της Μαρίας με ομιλία εντός των πόντων, κάτι που επισήμανε άμεσα η Ελληνίδα τενίστρια στον διαιτητή της αναμέτρησης.

Αντί όμως να εκνευριστεί και να χάσει τον ρυθμό της, το χρησιμοποίησε ως εξτρά καύσιμο (αλά Τζόκοβιτς) για να μην αφήσει απολύτως κανένα περιθώριο στην 23χρονη Αμερικανίδα δείχνοντας πόσο πολύ έχει βελτιωθεί στο πνευματικό κομμάτι!

Και όλα αυτά ενώ η Σάκκαρη έκανε το πρώτο της κακό σετ στη διοργάνωση, στο πρώτο σετ, όταν και ήταν εντελώς έξω από τα νερά της και το έχασε αρκετά γρήγορα και εύκολα.

Η Κένιν έπαιζε με φοβερή σταθερότητα και βρίσκοντας διαρκώς γραμμές σε αντίθεση με τη Μαρία που ήταν κάπως νωθρή και την ώθησε στο να ξεσπάσει προς τον εαυτό της με ένα δυνατό “Κοιμάσαι” στις αρχές του δεύτερου σετ!

Όταν “ξύπνησε”, ποιος την έπιανε… Η αυτοπεποίθηση της ήταν και πάλι εκεί και το επιβλητικό, επιθετικό τένις που παίζει υπό τις οδηγίες του Τομ Χιλ την ώθησε στο απίστευτο σερί των 10 κερδισμένων games που έφεραν τον νέο θρίαμβο για το καμάρι του ελληνικού τένις!

Ακόμα η δουλειά δεν τελείωσε! Με τη φόρα που έχει πάρει η Μαρία, ο μόνος στόχος της είναι φυσικά ο τίτλος (ο μεγαλύτερος στην καριέρα της το δίχως άλλο αν επιτευχθεί) αλλά θα πρέπει τώρα να περάσει πάνω την Αρίνα Σαμπαλένκα, μια τενίστρια που την έχει δυσκολέψει πολύ στο παρελθόν (3-1 το h2h υπέρ της Λευκορωσίδας) δίχως φυσικά να τρομάζει αυτή τη Σάκκαρη που βλέπουμε στο Άμπου Ντάμπι.

Η επίσης φοβερά φορμαρισμένη Σαμπαλένκα (μεταφέρει νικηφόρο σερί από το τέλος της περασμένης σεζόν και τον τίτλο στο Λιντζ) κέρδισε αρκετά δύσκολα την Έλενα Ριμπάκινα με 2-1 σετ, 6-4, 4-6, 6-3 και μας περιμένει, λογικά, ένας σούπερ ημιτελικός την Τρίτη στα Εμιράτα!

Πηγή: sport24.gr