Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 14:18

Πολύ αυστηρά μέτρα στη Βικτώρια εν όψει Australian Open

Γράφτηκε από τον
Πολύ αυστηρά μέτρα στη Βικτώρια εν όψει Australian Open

Τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα καραντίνας που έχουν επιβληθεί σε οποιοδήποτε τουρνουά τένις, προανήγγειλε η υπουργός έκτακτων κρίσεων της κυβέρνησης της Βικτώριας, Λίσα Νέβιλ, για το Australian Open.

Τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα καραντίνας που έχουν επιβληθεί σε οποιοδήποτε τουρνουά τένις στον κόσμο εν μέσω πανδημίας, προανήγγειλε η υπουργός έκτακτων κρίσεων της κυβέρνησης της Βικτώριας, Λίσα Νέβιλ.

Περίπου 1.200 άνθρωποι αναμένεται να καταφτάσουν στην Αυστραλία τις επόμενες μέρες ενόψει της καθυστερημένης έναρξης του Australian Open και αυτό φέρνει έναν πολύ αυξημένο κίνδυνο για αύξηση κρουσμάτων στη χώρα, κάτι που θα επιχειρηθεί να αποφευχθεί μέσω των αυστηρών πρωτοκόλλων.

Οι δύο εβδομάδες υποχρεωτικής καραντίνας πριν τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε τουρνουά προετοιμασίας είναι δεδομένες ενώ οποιαδήποτε παραβίαση της καραντίνας μπορεί να φέρει, από πρόστιμο 19.000 δολαρίων μέχρι αποκλεισμός από το τουρνουά, απώλεια χρηματικών επάθλων, εκτεταμένη καραντίνα ακόμα και απέλαση από τη χώρα!

"Υποθέτουμε ότι όποιος έρχεται είναι ενδεχόμενα θετικός στον κορονοϊό. Έχω θέσει τα πιο σκληρά, τα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε τουρνουά", ανέφερε η Νέβιλ.

Η αυστηρότητα των μέτρων που θα έφερνε τον Ίσνερ για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την οικογένεια ανάγκασε τον Αμερικανό να αποσύρει τη συμμετοχή του από το πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Πηγή: sport24.gr