Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2021 13:54

Ξεκινά σήμερα ο Virtual Μαραθώνιος της Ρόδου

Γράφτηκε από τον

Ξεκινά σήμερα ο πρώτος Rhodes Virtual Marathon που θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Μαΐου.

Περισσότεροι από 850 δρομείς από 33 χώρες του κόσμου, από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία μέχρι το Χονγκ Κόνγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ την Αυστραλία και τον Καναδά έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στην «ψηφιακή εκδοχή» του Μαραθωνίου της Ρόδου, του αγώνα που θέτει το «Σμαραγδένιο Νησί» στο επίκεντρο του παγκόσμιου δρομικού ενδιαφέροντος, προσελκύοντας αθλητές από τα πέρατα της γης.
Η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτείας και την ανάγκη για την προστασία και την ασφάλεια όλων των αθλητών, όπως επίσης των συντελεστών, δεν καθιστούν εφικτή την πραγματοποίηση του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου με την φυσική παρουσία των αθλητών.
Για το λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε τη διοργάνωση ενός ψηφιακού αγώνα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους δρομείς να λάβουν μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου, τρέχοντας σε όποια χώρα του κόσμου και αν βρίσκονται. Η ανταπόκριση των αθλητών και δρομέων κατά το διάστημα των πρώτων δύο εβδομάδων που άνοιξαν οι εγγραφές είναι θερμή, γεγονός που αποδεικνύει την παγκόσμια υπόσταση του αγώνα. Οι εγγραφές του 1ου Rhodes Virtual Marathon θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου μέσω της εφαρμογής Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon ή της ιστοσελίδας του Μαραθωνίου Ρόδου rhodesmarathon.gr. O αγώνας συμπεριλαμβάνει Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και αγώνες δρόμου αποστάσεων 10 χλμ, 5 χλμ και 2 χλμ. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα, με μία μόνο εγγραφή, να τρέξει όσες φορές επιθυμεί την απόσταση που θα επιλέξει και να βελτιώσει την επίδοσή του κατά το διάστημα που διαρκεί ο αγώνας. Όσοι επιλέξουν το ενισχυμένο πακέτο συμμετοχής με κόστος 10 ευρώ για τις συμμετοχές από την Ελλάδα και 20 Ευρώ για τις συμμετοχές από το εξωτερικό, θα λάβουν το συλλεκτικό μετάλλιο που θα εκδοθεί για την πρωτότυπη διοργάνωση, όπως επίσης και το μπλουζάκι που θα φέρουν το σύμβολο του Κολοσσού της Ρόδου! Το απλό πακέτο συμμετοχής είναι δωρεάν και περιλαμβάνει συμμετοχή στον virtual αγώνα και στα αποτελέσματα και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής. Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει την εκστρατεία για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού της Ρόδου.