Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 16:01

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Αδεια για άμεση εκκίνηση των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων και κορασίδων

Γράφτηκε από τον
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Αδεια για άμεση εκκίνηση των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων και κορασίδων

Άδεια να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης παίδων και κορασίδων (Κ-15) έδωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μετά από σχετικό αίτημα της ΚΟΕ.

Ο λόγος είναι να προλάβουν να ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες διοργανώσεις πριν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα των αντίστοιχων κατηγοριών (27 Ιουνίου-4 Ιουλίου στο Σέντες της Ουγγαρίας για τις κορασίδες, 4-11 Ιουλίου στο Λούλε της Πορτογαλίας για τους παίδες), αλλά και να συγκροτηθούν μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων οι εθνικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ηπειρωτικές διοργανώσεις.
"Εφόσον πρόκειται για αγώνες πανελληνίου πρωταθλήματος που αποτελούν και το απαραίτητο κριτήριο στελέχωσης των αντίστοιχων εθνικών ομάδων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα γίνουν τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, εμπίπτουν στις διατάξεις της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (παράγραφος 20, «Αθλητισμός, αγώνες - προπονήσεις») και εγκρίνεται η διεξαγωγή τους τηρώντας απαρέγκλιτα τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες που έχουν εκδοθεί (απουσία θεατών, τεστ COVID-19 για όλους τους αθλητές πριν τους αγώνες κλπ)" αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μαυρωτάς, τον οποίο η ΚΟΕ ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά της.
Κατόπιν αυτού, η Α΄ φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων παίδων και κορασίδων θα διεξαχθεί το τριήμερο 21-23 Μαΐου. Από 4 έως 6 Ιουνίου θα γίνει η τελική φάση των κορασίδων και η Β΄ φάση των παίδων, ενώ η τελική φάση του Πρωταθλήματος παίδων θα διεξαχθεί το διάστημα 18-20 Ιουνίου.