Κυριακή, 06 Ιούνιος 2021 12:20

Με 6 αθλητές συμμετείχε ο Ευκλής στον "43ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας''

Γράφτηκε από τον

 

Μετά από απραξία ενός έτους, λόγω της πανδημίας που έφερε την αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, το τμήμα ποδηλασίας του Ευκλή συμμετείχε με 6 αθλητές στον επετειακό ''43ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας''.

Εναν αγώνα ενταγμένο στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρονών από την Ελληνική Επανάσταση.
Οι αθλητές του καλαματιανού συλλόγου κατάφεραν να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις ανά ηλικιακή κατηγορία.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πετρακόπουλος ήταν 11ος στην κατηγορία 30-34 ετών. Ο Φίλιππος Λυριτζής ήταν 13ος και ο Αριστόδημος Κεφαλάς, 27ος στην κατηγορία 35-39 ετών. Στην κατηγορία 45-49 ετών, ο Παντελής Σταμάτης πήρε την 18η θέση και ο Παναγιώτης Βεργετόπουλος την 3οη, ενώ ο Νίκος Ρήγας ήταν 25ος στην κατηγορία 50-55 ετών.
Η συνολική απόσταση που κάλυψαν οι ποδηλάτες ήταν μήκους 102 χλμ. Αφετηρία ήταν ο νέος λιμένας Πατρών, όπου παρουσία του προέδρου της Ε.Ο.Π. καθώς και των Τοπικών παραγόντων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκίνησαν συνολικά 400 αθλητές όλων των ηλικιών. Η διαδρομή είχε κατεύθυνση προς Πύργο - Κάτω Αχαΐα - Μιντιλόγλι - Χαλανδρίτσα - Καταρράκτης και τερματισμός έναντι του σιδηροδρομικός σταθμού των Καλαβρύτων.
Επόμενοι αγώνες για τους ποδηλάτες του Ευκλη, είναι ο Γύρος Νεμέας, που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή και εν συνεχεία το Τοπικό Πρωτάθλημα Δυτικής και Νότιας Ελλάδας στις 12-13 Ιουνίου στην Μεγαλόπολη.