Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 15:25

ΠΟΛΟ: Αγώνες μετά από δύο χρόνια για τον Αργη!

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ: Αγώνες μετά από δύο χρόνια για τον Αργη!

Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω και στον αθλητισμό και μια από τις ομάδες που ταλαιπωρήθηκαν ήταν και η ανδρική ομάδα πόλο του Αργη Καλαμάτας, η οποία είχε να αγωνιστεί δυο χρόνια!

Συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο του 2019, αφού το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής δεν διεξήχθη πέρυσι. Η αναμονή τελείωσε το περασμένο Σάββατο. Ο Αργης έδωσε και πάλι επίσημα ματς, διοργανώνοντας – όπως γράφαμε και στο φύλλο της Δευτέρας- τουρνουά υδατοσφαίρισης στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα, της διάδοσης του αθλήματος, αλλά και την ανάδειξη της κοινωνικής πλευράς που προωθεί ο αθλητισμός. Το σύνθημα άλλωστε των αγώνων ήταν “Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, ναι στον αθλητισμό”
Στο τουρνουά που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή, έλαβαν ακόμα μέρος ο Άρης Νικαίας, ο Ν.Ο. Ναυπλίου και η Ολυμπιάδα Πετρούπολης.
Τρεις ομάδες που θα αγωνιστούν τις επόμενες ημέρες στο πρωτάθλημα της Β εθνικής, με τον Αργη να μετρά δύο ήττες και μία ισοπαλία, ισοβαθμώντας με 1 βαθμό στην 3η θέση με την ομάδα του Άρης Νικαίας.
Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ν.Ο. Ναυπλίου με 9 βαθμούς και τη δεύτερη η Ολυμπιάδα Πετρούπολης με 6 βαθμούς.
Ο Αργης έχασε με 12-14 από την Ολυμπιάδα Πετρούπολης, με 8 10 από τον Ν.Ο. Ναυπλίου και αναδείχθηκε ισόπαλος 8-8 με τον Αρη Νικαίας.
Σε ανακοίνωση του ο καλαματιανός σύλλογος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: “Οργανωτικά αξίζει να αναφερθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ισχύουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρισκόταν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας κατά την είσοδο των αθλητών και των συνοδών τους την πρώτη μέρα, διενεργώντας rapid test και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Ευχαριστούμε το προσωπικό και τον υπεύθυνο κ. Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση τελούσε υπό την επίσημη έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), την παράλληλη στήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Δ.Υ.) και του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Υ.) και τους ευχαριστούμε για την έμπρακτη συμβολή τους. Το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Υ.) εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Αναστασόπουλος Λάμπρος.
Επιπλέον, την πρωτοβουλία της ομάδα της Π.Α.Ε. Αργης Καλαμάτας, «αγκάλιασε» και το Πολυδύναμο Κέντρο Καλαμάτας του ΚΕΘΕΑ που διατηρούσε περίπτερο στο χώρο του κολυμβητηρίου στη διάρκεια του τουρνουά.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και φυσικά τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πόλης για την οικονομική τους στήριξη στο τουρνουά”.