Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2021 18:20

Ολυμπιακοί Αγώνες: Όσα έγιναν στην τελετή έναρξης στο Τόκιο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακοί Αγώνες: Όσα έγιναν στην τελετή έναρξης στο Τόκιο (βίντεο)

Μετά από έναν χρόνο αναβολής και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν. Πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης στο Τόκιο.

Ολοκληρώθηκε η φαντασμαγορική και υψηλών προδιαγραφών Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που φέτος διεξάγονται στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Με καθυστέρηση ενός χρόνου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε τελικά στο Νέο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο για να υποδεχθεί τη 32η διοργάνωση της κορυφαίας αθλητικής γιορτής.

Προσαρμοσμένη εντελώς στα νέα δεδομένα που έχει φέρει στις ζωές όλων η πανδημία της Covid-19 και σε κάθε περίπτωση «απλούστερη και πιο νηφάλια» από τις προηγούμενες διοργανώσεις, η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσία του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, Επίτιμου Προέδρου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος ενσαρκώνει μια σημαντική συμβολική μορφή στην χώρα.
Το 1998, ο πατέρας του, Ακιχίτο, είχε κηρύξει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ναγκάνο, ενώ ο παππούς του, Χιροχίτο των προηγούμενων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξένησε η ιαπωνική πρωτεύουσα, το 1964, αλλά και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σαπόρο, το 1972.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της τελετής, η ιαπωνική σημαία μπήκε στο στάδιο και μεταφέρθηκε από αθλητές, εκ των οποίων ο ένας με αναπηρία, αλλά και μία εργαζόμενη στον υγειονομικό τομέα της Ιαπωνίας, δίνοντας έτσι έναν συμβολικό χαρακτήρα της μάχης κατά της πανδημίας.

Από το πρώτο μέρος της Τελετής Έναρξης δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά η αναφορά στην πανδημία του κορονοϊού, η οποία επηρέασε μεταξύ άλλων και τους αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έγινε μια συμβολική απεικόνιση της προσπάθειας των αθλητών να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να δώσουν το "παρών" στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Ένα μέρος επίσης της τελετής ήταν αφιερωμένο και στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι του 2011 που οδήγησαν στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα και άφησαν πίσω τους, σχεδόν 18.500 νεκρούς, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έχουν χαθεί.

Μετά από ένα εντυπωσιακό show, οι Ολυμπιακοί κύκλοι σχηματίστηκαν σε μια ξύλινη κατασκευή που έχει κατασκευαστεί από δέντρα που φυτεύτηκαν στους Αγώνες του Τόκιο το 1964, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η παρέλαση των Εθνικών Ομάδων με την ελληνική αποστολή να κάνει πρώτη την εμφάνισή της και την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια να ηγούνται αυτής, κρατώντας την ελληνική σημαία. Αξίζει να σημειωθεί πως η κάθε χώρα έχει δυο σημαιοφόρους, έναν άνδρα και μια γυναίκα για λόγους ισότητας των δυο φύλων, όπως αποφάσισε η ΔΟΕ.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για τους αθλητές της χώρας μας.

"Συγκίνηση και ανείπωτη περηφάνια. Η Ελλάδα, η σημαία μας, η Εθνική μας Αποστολή ανοίγει, όπως πάντοτε ως «μητέρα» του Ολυμπισμού, την παρέλαση των χωρών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο. Η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας, μαζί με τους υπόλοιπους Πρωταθλητές μας και τους συνοδούς καταχειροκροτούνται από τους επισήμους στο Στάδιο, καθώς θεατές δεν επιτρέπονται λόγω της πανδημίας. Οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τα τόσα ποικίλα και πανανθρώπινα μηνύματα, άρχισαν. Πάμε Ελλάδα, πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ιαπωνία ήταν η τελευταία χώρα που συμμετείχε στην παρέλαση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής είδαμε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μέχρι το Τόκιο, όπου φυσικά περιελάμβανε και την Αρχαία Ολυμπία, ενώ προς το τέλος δύο λαμπαδηδρόμοι μπήκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο με την Φλόγα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Από τις πιο ωραίες στιγμές της τελετής έναρξης ήταν η παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων με τα εικονογράμματα.

Η σπουδαία τενίστρια, Ναόμι Οσάκα, άναψε τον βωμό. Δεν ήταν γνωστό μέχρι εκείνη την ώρα ποια θα ήταν η τελευταία αθλήτρια που θα έπαιρνε στα χέρια της την Ολυμπιακή Φλόγα.

Πηγή: news247.gr