Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2021 10:53

Ετοιμη η Μεγαλόπολη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior Motocross 2021!

Γράφτηκε από τον

Με 130 συμμετοχές από 23 χώρες θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μεγαλόπολη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ) του 2021.

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν φιλοξενηθεί ποτέ στην ευρύτερη περιοχή και αποτελεί μαι πρώτης τάξεως για προβολή της Νότιας Πελοποννήσου διεθνώς.

Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και της ΔΕΗ. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 17 αθλητές ηλικίας από 10 έως 17 ετών.
Η τελετή έναρξη θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ. στην πλατεία της Μεγαλόπολης, ενώ οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στην καταξιωμένη πίστα της Μεγαλόπολης.
Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, δηλώνοντας έτοιμοι γι’ αυτή την κορυφαία διοργάνωση, στην οποία μετέχουν αθλητές και αθλήτριες μοτοσυκλέτας σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών).
“Πιστεύουμε ότι θα είναι άρτιοι οι παγκόσμιοι αγώνες το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και για το αθλητικό γεγονός και γιατί μας έχει ανάγκη η Μεγαλόπολη, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό με την απολιγνιτοποίηση. Ενώσαμε όλοι δυνάμεις και θεωρώ ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Θα συμμετέχουν αθλητές από 23 χώρες, κάτι πολύ σημαντικό για την Μεγαλόπολη, την Περιφέρεια μας και Ελλάδα”, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ευχαρίστησε όλους όσους δούλεψαν για αυτή την διοργάνωση.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ακόμα ότι “Με προσπάθειες του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, έχουμε κάνει μία ή δύο συσκέψεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, τον κ. Στάση, ώστε να μας αποδοθεί ιδιοκτησιακά ο χώρος των 93 στρεμμάτων. Να κάνουμε εκεί τις υποδομές που πρέπει, ώστε η πίστα να είναι άρτια τεχνικά για τους πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες και προφανώς η Μεγαλόπολη θα γίνει το κέντρο του αθλητισμού μοτοσικλέτας”.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης με μήνυμά του από το Τόκιο, όπου βρίσκεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρακτήρισε ευτυχή την ημέρα, καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εξυπηρετεί την προβολή της χώρας. Δήλωσε ότι στη Μεγαλόπολη θα γίνει ένα σύγχρονο αγωνιστικό συγκρότημα, ενώ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα είπε ότι έχει ιδιαίτερη αίγλη, καθώς αγωνίζονται και και τα κράτη των αθλητών, είναι μια σύγχρονη, όπως είπε, νεανική μοτο – Ολυμπιάδα”.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, δήλωσε ότι το εν λόγω παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ευκαιρία για να “Προβάλουμε την πόλη σε όλο τον κόσμο, να δείξουμε τα αξιοθέατα της περιοχής., αλλά και να τονίσουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει η περιοχή με την απολιγνιτοποίηση. Ο βασικός στόχος του Δήμου είναι η πίστα αυτή να εξελιχθεί, να γίνει χώρος μόνιμος εκδηλώσεων, γιατί αυτό μπορεί να δώσει στην πόλη ζωή και παράλληλα να είναι ένας πυλώνας στην ανάπτυξη για την μεταλιγνιτική περίοδο στη Μεγαλόπολη”. Ο κ. Χριστογιαννόπουλος τόνισε το μεγάλο πρόβλημα που έχει η πόλη και πως θα πρέπει να έχει προτεραιότητα, όσον αφορά τις επιδοτήσεις. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμα εκπρόσωποι των διοργανωτών σωματείων, της ομοσπονδίας Moto και στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.