Παρασκευή, 06 Αύγουστος 2021 13:16

Αναβλήθηκαν για το 2022 οι Λύκαιοι Αγώνες

Γράφτηκε από τον

Για το 2022 αναβλήθηκαν οι Λύκαιοι Αγώνες, καθώς λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαν να διεξαχθούν.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Καρυωτών Αρκαδίας “Ο Λύκαιος Αγώνας” με ανακοίνωση εξηγούν τους τους λόγους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής: “Η Οργανωτική Επιτροπή της Αναβίωσης των Λυκαίων Αγώνων ανακοινώνει ότι εφέτος οι αγώνες δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν και αναβλήθηκαν για το 2022. Όπως γνωρίζετε η πανδημία από τον νέο κορονοιό συνιστά, κατά κοινή διαπίστωση των επιδημιολόγων της χώρας και διεθνώς, μεγάλο κίνδυνο για την υγεία όλων των εμπλεκόμενων στους Αγώνες, των αθλητών, των θεατών, και των διοργανωτών, λόγω του συγχρωτισμού και της αδυναμίας πραγματοποίησης αποτελεσματικών ελέγχων.
Η μη ματαίωση και τέλεσή των Αγώνων εφέτος, κάτω από αυτές τις συνθήκες, εμπεριέχει ρίσκο μη αναλήψιμο που θα απειλούσε αφενός την δημόσια υγεία και αφετέρου τυχόν έκρηξη κρουσμάτων στη διάρκειά τους θα είχε επίσης σοβαρές επιπτώσεις στο κύρος των αγώνων και το μέλλον τους, θα επιβάρυνε δε σημαντικά την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής. Είναι, κατά συνέπεια, φρονιμότερο να δουλέψουμε από κοινού με όλους τους Φορείς για την αρτιότερη και λαμπρή τέλεσή τους το 2022, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν, και να τους αποδώσουμε την τιμή και την μεγαλοπρέπεια που τους αρμόζει”.