Κυριακή, 15 Αύγουστος 2021 12:12

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ "Ε": "Η Καλαμάτα μπορεί να κάνει αγώνες επί κοντώ”

Γράφτηκε από τον


Από το Τόκιο στην Καλαμάτα. Ο Μανώλης Καραγιάννης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες απολαμβάνει στιγμές ξεκούρασης στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την οποία σκοπεύει να επισκεφτεί ξανά τον Οκτώβριο για προετοιμασία με αθλητές της εθνικής ομάδας, αλλά και τον Μάιο, εφόσον πάρει... σάρκα και οστά το “Streer Pole Vault” στην κεντρική πλατεία της πόλης

.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι το άλμα επί κοντώ, εκτιμά ότι η Καλαμάτα μπορεί να διοργανώσει τέτοιου είδους ανοιχτούς αγώνες, που φέρνουν το άθλημα κοντά στο κοινό.
“Είναι ένας αγώνας που προσελκύει κόσμο, αναβαθμίζει το επί κοντώ και το κάνει πιο γνωστό. Εχουμε και το προνόμιο του καιρού, διότι το Μάιο στην Ευρώπη συνήθως βρέχει, οπότε οι ξένοι αθλητές θα προτιμούν την Ελλάδα. Αυτό θα συζητήσουμε με την Ομοσπονδία, ώστε να μπει ο αγώνας στο καλεντάρι”, δηλώνει στην “Ε” ο Μανώλης Καραγιάννης, ο οποίος είναι προπονητής της Κλαούντιας – Ελένης Πόλακ, που αγωνίστηκε στο Τόκιο, ενώ βοήθησε και τον Μανώλη Καραλή να πάρει την τέταρτη θέση!
Ο Μανώλης Καραγιάννης συναντήθηκε μάλιστα την Πέμπτη με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, όπου και συζήτησαν θέματα που αφορούν γενικότερα τον αθλητισμό και ειδικότερα την ανάπτυξη του αγωνίσματος του άλματος επί κοντώ, με την καθιέρωση μιας ανοιχτής εκδήλωσης στην πόλη.
Στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 Πέτρος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει προσθέσει το άθλημα του επί κοντώ στις δραστηριότητες του συλλόγου και όπως λέει ο κ. Καραγιάννης.
“Εχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον ο Πέτρος. Είχαμε συναντηθεί και στην Αθήνα γι’ αυτό το event στο επί κοντώ. Ξέρω ότι έχει έναν προπονητή στο σύλλογο τον Λάσκαρη, θέλει να προσελκύσει παιδιά και μακάρι να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα, να βρεθούν ταλέντα. Να υπάρχει μια βάση για να μπορούν να έρχονται νέα παιδιά”.
Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 έφερε το άθλημα λοιπόν στη Μεσσηνία και ευελπιστεί να έρθει και το “Streer Pole Vault”, για το οποίο υπάρχουν συζητήσεις με τη δημοτική αρχή, που φαίνεται θετική. Σε αυτό τον αγώνα, θα λάβει μέρος η “αφρόκρεμα” του αθλήματος στη χώρα, όπως η η Πόλακ που αγωνίστηκε στην Ιαπωνία υπό τις οδηγίες του Μανώλη Καραγιάννη.
Σχολιάζοντας την παρουσία της (19η θέση) στο Τόκιο, ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε: “Ηταν πολύ καλά σωματικά, αλλά πιέστηκε λίγο ψυχολογικά, γιατί ήταν οι πρώτοι της Ολυμπιακοί Αγώνες.
Δεν μας βοηθήθηκε και ο καιρός, καθώς με την βροχή και τη διακοπή, έχασε τον ρυθμό της. Θα μπορούσε να πάει πιο ψηλά”. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καραγιάννης είχε πολυετή συνεργασία με τη Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ έχει λάβει μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες. Πλέον ετοιμάζει ένα μέρος της προετοιμασίας της εθνικής να γίνει τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα, την οποία είχε επιλέξει και για τον περασμένο Απρίλιο, αλλά η πανδημία δεν το επέτρεψε.