Τετάρτη, 15 Σεπτέμβριος 2021 16:00

ΜΠΡΙΤΖ: Με επιτυχία στην Καλαμάτα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μετά από 18 μήνες απραξίας λόγω της πανδημίας, ξεκίνησε και πάλι η δράση στον Ομιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας, ο οποίος επέστρεψε μ’ ένα μεγάλο event, το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου Μπριτζ 2021, που διεξήχθη από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite”.

Αθλητές από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τους εν λόγω αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν με την οικονομική και όχι μόνο, ενίσχυση της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, την οποία οι διοργανωτές ευχαριστούν.
Στο πρωτάθλημα συμμετείχε μάλιστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του Ομίλου Καβάλας Δημήτρης Τσεκμεζόγλου, καθώς και Έλληνες πρωταθλητές και παίκτες από Καλαμάτα, Πάτρα ,Τρίπολη, Ναύπλιο, Αγρίνιο, Κέρκυρα Θεσσαλονίκη, πολλοί από την Αθήνα, ένα Ζεύγος από την Δανία και ένα από την Ολλανδία.
Οι αγώνες έγιναν υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Μπάλλα, του μοναδικού Έλληνα διεθνή διαιτητή.

Καλαματιανές διακρίσεις

Το πρωτάθλημα εκτός από οργανωτική, είχε και αγωνιστική επιτυχία, καθώς δεν έλειψαν οι καλαματιανές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Αλέξανδρος Αθανασιάδης, με συμπαίκτρια την Κλαίρη Μιχαλάκου, με καταγωγή από την Καλαμάτα.
Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Καλαμάτας Δημήτρης Θωμόπουλος, πήρε την 1η θέση της πρώτης ημερίδας, έχοντας συμπαίκτη τον Δημήτρη Τσεκμεζόγλου.
Την πρώτη θέση της δεύτερης ημερίδας, κατέλαβε ο αθλητής του Ομίλου Καλαμάτας Αβραάμ Σερμπετσόγλου, με συμπαίκτη τον Ολλανδό G. Vanewijk.

Εκτη θέση στη γενική κατάταξη και πρώτο ζεύγος γυναικών, για τις Καλαματιανές αθλήτριες Κλαίρη Μιχαλοπούλου και Βάσω Κουτσουμπού.
Την 7η θέση της γενικής κατάταξης και (πρώτο ζεύγος Ομίλου Καλαμάτας) πήραν οι αθλητές του Ομίλου Καλαμάτας, Θανάσης Παπανικολάου, που είναι και ο πρόεδρος του Ομίλου και Ηλίας Σπαρτιάνος.
Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα στον Ομιλο Αγωνιστικό Μπριτζ Καλαμάτας θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του Ομίλου Θανάση Παπανικολάου (τηλέφωνο επικοινωνίας 697-4074077) και στο σάιτ της Ομοσπονδίας (hellasbridge.org/).