Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2021 13:21

“ΝAVARINO CHALLENGE”: Τιμά τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Γράφτηκε από τον

Η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού, το “Navarino Challenge” πλησιάζει και θα ενώσει για 9η χρονιά ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, στην Costa Navarino και την Πύλο από 15 έως 17 Οκτωβρίου.

Το “Navarino Challenge” τιμά κάθε χρόνο αθλητές-πρότυπα για τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό και στην κοινωνία. Φέτος, θα τιμήσει τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη στα 100 μέτρα. Νάσο Γκαβέλα και τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη. Οι δυο τους μας πρόσφεραν στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ σημείωσαν και παγκόσμιο ρεκόρ (10″,82) στον τελικό.

Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο από την Πύλο, τόπο καταγωγής του Γκαβέλα, μετά από αυτό του Κωστή Τσικλητήρα.
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, το “Navarino Challenge” θα τιμήσει επίσης την κορυφαία διεθνή αθλήτρια καλαθοσφαίρισης όλων των εποχών, Ολυμπιονίκη και MVP του Ευρωμπάσκετ Εβίνα Μάλτση. Οι λάτρεις του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν στο τουρνουά 4on4, ενώ οι μικρότεροι φίλοι θα εντρυφήσουν στις βασικές αρχές της «πορτοκαλί θεάς» από τη σπουδαία αθλήτρια, σε μια συνάντηση κορυφής που θα έχει με τον Θρύλο της Ευρωλίγκα, Τζο Αρλάουκας.
Με το μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει» η διοργάνωση προωθεί και φέτος τα οφέλη της άσκησης, των Ολυμπιακών αξιών και του ευ αγωνίζεσθαι, με περισσότερες από 30 αθλητικές δραστηριότητες και 15 Ολυμπιακά αθλήματα, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών.