Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2021 11:10

Την Παρασκευή η 7η διαδρομή του Run Messinia

Γράφτηκε από τον

Μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η 7η διαδρομή του Run Messinia – Run for Freedom.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και την αιγίδα και στήριξη των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Δυτικής Μάνης, Καλαμάτας, Μεγαλόπολης, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.
Αποτελεί ένα συμβολικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου συνολικής απόστασης 421 χιλιομέτρων, φόρο τιμής στα σημαντικά γεγονότα και τους ήρωες του 1821. Η απόσταση θα καλυφθεί από 10 δρομείς σε 10 συνολικά μαραθωνίους μέσα σε 10 ημέρες. Πρεσβευτής της προσπάθειας είναι ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Κορνάζης.
Η υπερπροσπάθεια αυτή έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία του να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες και να συνεχίζουμε, αξίες συνώνυμες με αυτές της Επανάστασης του 1821 και γενικότερα της Ελληνικής Ιστορίας.
Οι δρομείς θα ενώσουν τις περιοχές που συνδέθηκαν με την Επανάσταση στη Μεσσηνία από την Αερόπολη, την Καλαμάτα, το Ραμοβούνι, το Καλογερέσι, την Τριπύλα, τον Αγιο Νικήτα Σελλά μέχρι την Πύλο.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην 7η διαδρομή του Run Messinia, με εκκίνηση από το Ραμοβούνι, οι δρομείς θα περάσουν από τα Ζερμπίσια του Δήμου Μεσσήνης, το Καλογερέσι, τον Άγιο Νικήτα Σελλά την Τριπύλα, του Δήμου Τριφυλίας, ενώ θα καταλήξουν στο Μανιάκι του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Ώρα εκκίνησης στις 8.15 το πρωί και ώρα τερματισμού στις 1.15 το μεσημέρι.
Ο παγκοσμίου φήμης Πελοποννησιακής καταγωγής, Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κώστος Καρνάζης, ο Μανιάτης δρομέας υπεραποστάσεων Βασίλης Κουμανάκος, ο Μάριος Γιαννάκου, κάτοχος παγκοσμίου ηλικιακού ρεκόρ στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο (270 χιλ) και ένα από τα 14 άτομα που τερμάτισαν στον πιο δύσκολο αγώνα στον κόσμο στην Αρκτική (150 χιλ), και η Γεωργία Μήτσιου, αθλήτρια υπεραποστάσεων, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε το 2018 στην Κοιλάδα του Θανάτου, το θερμότερο μέρος στη Γη, στον δυσκολότερο αγώνα δρόμου παγκοσμίως, θα φιλοξενηθούν στην Κυπαρισσία από αύριο Πέμπτη και θα τρέξουν στα χνάρια της ιστορίας του τόπου μας.
Το ιστορικό – αθλητικό γεγονός καλύπτεται τηλεοπτικά και θα προβάλει μνημεία και ιστορικά στοιχεία του τόπου μας μέσα από ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ – βίντεο, που θα δημιουργηθεί για την τηλεόραση Cosmote TV και προβληθεί σε περισσότερους από 1,5 εκατ. τηλεθεατές.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο και την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΕΕ-ΓΓΑ), σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας Covid-19.