Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 15:40

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Τα οφέλη από τη διοργάνωση του αγώνα άλματος επί κοντώ

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Τα οφέλη από τη διοργάνωση του αγώνα άλματος επί κοντώ

Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 θα διοργανώσει στις 13 Μαΐου ένα μεγάλο αγώνα άλματος επί κοντώ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Μια διοργάνωση που θα φέρει στην πόλη σπουδαία ονόματα του αθλήματος.

Με ανακοίνωσή του ο καλαματιανός σύλλογος αριθμεί τα οφέλη που θα έχει η Καλαμάτα από αυτή την εκδήλωση.
Αναλυτικά μεταξύ άλλων αναφέρει: “Γιατί ο ΓΣ Ακρίτας 2016 δίνει πρωταρχική σημασία στην διοργάνωση αθλητικών αγώνων στην πόλη της Καλαμάτας, με επόμενο στόχο τον αγώνα άλματος επί κοντώ στην κεντρική πλατεία στις 13 Μαΐου 2022; Διότι τα οφέλη είναι μεγάλα και μετρήσιμα.
Η πόλη κερδίζει πανελλήνια και διεθνή προβολή, με άμεσα οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση επισκεπτών τις ημέρες των αγώνων αλλά και έμμεσα οφέλη, από την προσέλκυση τουριστών στο επόμενο χρονικό διάστημα, μιας και θα έχουν παρακολουθήσει τις εικόνες της πόλης μέσα από το πλάνο επικοινωνίας της διοργάνωσης.
Οι αγώνες επιφέρουν την ενθάρρυνση της αθλητικής δραστηριότητας και την αναμενόμενη στροφή τμήματος της νεολαίας προς τον αθλητισμό, γεγονός που συνθέτει την κοινωνική παράμετρο του όλου θέματος.
Ο αγώνας “Kalamata Street Pole Vault”μπορεί να ισχυροποιήσει την Καλαμάτα ως ανταγωνιστικό προορισμό αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, δηλαδή να είναι η πρώτη επιλογή αθλητών υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και τον κόσμο, στη διάρκεια των προετοιμασιών τους για τα μεγάλα διεθνή γεγονότα, όπως είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ατίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ στις 15 με 24 Ιουλίου 2022.
Ο ΓΣ Ακρίτας προετοιμάζει το έδαφος από τις 10 Απριλίου, με την οργάνωση στην Καλαμάτα, προπονητικού καμπ Ελλήνων αθλητών του άλματος επί κοντώ, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή κ.Μανώλη Καραγιάννη, την συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ελένης Πόλακ, του Πέτρου Χάντζιου (3ος στην Ελλάδα) και πολλών άλλων αθλητών.
Για να πετύχει όλα τα παραπάνω ο ΓΣ Ακρίτας έχει ήδη την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φυσικά την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Οι τοπικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα της Καλαμάτας έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια του συλλόγου για να γίνει η διοργάνωση άρτια και εντυπωσιακή συνάμα. Όλοι οι χορηγοί του αγώνα θα έχουν σε ανταπόδοση μεγάλη προβολή από το πλάνο επικοινωνίας της διοργάνωσης και την ίδια στιγμή θα συνδέσουν το όνομά τους με μια εκδήλωση που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο έμπρακτα”.