Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 12:08

Πρωτιές για Ευκλή στο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Γράφτηκε από τον
Πρωτιές για Ευκλή στο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Γιάννης Πετρακόπουλος και Πάνος Βεργετόπουλος, στο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή.

Οι αθλητές του Ευκλή κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους, ενώ μετάλλια πήραν ακόμα οι Θοδωρής Τσούτος, Γιώργος Πολυπαθέλλης και Ανδρέας Γκότσης. Ο Ευκλής εκπροσωπήθηκε με 5 αθλητές στον εν λόγω αγώνα και όλοι τερμάτισαν μέσα στην πρώτη τριάδα!

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε στο βουνό του Κατακόλου, με διοργανωτές τον Ποδηλατοδρόμο Πύργου, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και διεξήχθη μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας, σε τρία καταπληκτικά μονοπάτια που είχαν δημιουργηθεί από τον Ποδηλατοδρόμο Πύργου και την σχετική υποστήριξη του Δασαρχείου Πύργου.
Στο αγωνιστικό σκέλος, στην κατηγορία μάστερ Α, ο Γιάννης Πετρακόπουλος πήρε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Θοδωρής Τσούτος κατέλαβε την 3η θέση και μαζί το χάλκινο μετάλλιο.
Στην αμέσως επόμενη ηλικιακή κατηγορία μάστερ Β, ο Γιώργος Πολυπαθέλλης, ήταν η ευχάριστη έκπληξη, αφού κατέκτησε τη δεύτερη θέση, παρόλο, που ήταν σε ανάρρωση από κάταγμα κλείδας.
Στην κατηγορία μάστερ Γ’, ο πολύπειρος Πάνος Βεργετόπουλος ξεχώρισε από την αρχή της κούρσας, δίχως, να αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους, πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη, κατακτώντας την 1η θέση, με τον Αντρέα Γκότση να τερματίζει 3ος, κλείνοντας το βάθρο των νικητών στην εν λόγω κατηγορία. Επόμενος αγώνας για τον Ευκλή, είναι ο ''Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας'' στις 22 Μαΐου.