Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 13:09

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Οι νικητές κάτω των 18 ετών στο "Κalamata Street Pole Vault"

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Οι νικητές κάτω των 18 ετών στο "Κalamata Street Pole Vault"

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το "Κalamata Street Pole Vault", ο αγώνας άλματος επί κοντώ που διοργάνωσε για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με συνδιοργανωτές τον Γ.Σ. Ακρίτα 2016,το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο μεσσηνιακός σύλλογος κάνοντας τον απολογισμό, τόνισε ότι ήταν ένας αγώνας που αγαπήθηκε από την πρώτη φορά και θα μείνει αξέχαστος. Διότι όπως αναφέρει: "Kράτησε το πολυπληθές κοινό της Καλαμάτας όλη την ημέρα στην πλατεία να παρακολουθεί με θαυμασμό τις προσπάθειες 40 αθλητών και αθλητριών, που από τη μεριά τους ανταπέδωσαν με το παραπάνω τους θεατές με εκπληκτικές επιδόσεις! Όταν μια αθλητική εκδήλωση προσφέρει τόσο μεγάλες χαρές και συγκίνηση σε κοινό και συμμετέχοντες, σημαίνει ότι καθιερώνεται στις καρδιές των ανθρώπων που την έζησαν. Ευχαριστούμε πάνω από όλους το Δήμο Καλαμάτας και τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο που πιστεύει – όπως και ο πρόεδρος του διοργανωτή ΓΣ Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος – ότι αυτός ο αγώνας αξίζει να γίνει θεσμός", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Στο αγωνιστικό σκέλος, στους αγώνες αγοριών κάτω των 18 ετών, νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Θωμάς του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με επίδοση 4,41μ. και στα κορίτσια η Γεωργία Τρανού από τον Εύοσμο και η Χριστίνα Τατάκη του Πανιωνίου είχαν άλμα στα 3.30μ. Στους άνδρες νικητής, όπως έχουμε γράψει, ήταν ο Γιάννης Ρίζος του Αρη Θεσσαλονίκης με 5.50 μ., που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και στις γυναίκες η Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) που ξεπέρασε τα 4,05 μ. και επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία, πιάνοντας το όριο τόσο για το ευρωπαϊκό, όσο και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ 18.
Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες έχουν ως εξής:

Αγόρια Κ18

1.Βασίλης Θωμάς ((Ηρακλής Θεσσαλονίκης) 4.41μ.
2. Σταμάτης Βασιλείου (Πανιώνιος ΓΣΣ) 4.10μ.
3. Χρήστος Λιτσαρδόπουλος (Κερκυραικός ΓΣ) 4μ
4. Γιώργος Γεωργιάδης (ΑΠΣ Πυγμή Ευσόσμου) 3.60μ.

Κορίτσια Κ18

1. Γεωργία Τρανού(ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) 3.30μ.
-. Χριστίνα Τατάκη (Πανιώνιος) 3.30μ.
3. Αριάδνη Μήρτσιου (Κερκυραικός) 3.20μ.
4. Νεφέλη Καραγιαλάνη (ΑΟ Μεγάρων) 3.10μ.
5. Ιωάννα Λαρόση (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) 3μ.
6. Ελένη Κωστέα (Ερμής Κωνσταντινούπολης) 2.90μ.
-. Ελεονώρα Μήτση (Κερκυραικός) 2.90μ.
8. Ειρήνη Σαμαρά (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) 2.80.