Τρίτη, 31 Μάιος 2022 12:27

ΠΟΛΟ: Θετικό ξεκίνημα για Αργη στη Β’ εθνική (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ: Θετικό ξεκίνημα για Αργη στη Β’ εθνική (φωτό)

Με τους αγώνες του ομίλου της Καλαμάτας, που φιλοξενήθηκαν στο κολυμβητήριο της πόλης, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η πρώτη φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Ο Αργης Καλαμάτας σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα και κατέλαβε με 6 βαθμούς τη δεύτερη θέση στον όμιλο, πίσω από τον Ν.Ο. Ναυπλίου (9 βαθμοί) από τον οποίο ηττήθηκε με 10-6. Η μεσσηνιακή ομάδα νίκησε με 14-6 τον Πύρρο Ιωαννίνων και με 11-4 τον Επειό Ηλιδας, που ήταν τρίτος με 3 βαθμούς, ενώ τέταρτος χωρίς βαθμό έμεινε ο Πύρρος Ιωαννίνων. Η δεύτερη φάση θα γίνει από 1 έως 3 Ιουλίου και θα σχηματιστούν νέοι όμιλοι με βάση τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων.

Πρόκριση για την ομάδα μίνι παίδων

Στην Καλαμάτα διεξήχθη από 27 έως 29 Μαΐου και η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης μίνι παίδων (Κ 13) και έτσι συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων που προκρίνονται στην γ’ φάση (15-17 Ιουλίου).
Ο Αργης Καλαμάτας πήρε μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις και συνεχίζει στη διοργάνωση, όπως επίσης ο Ν.Ο. Πατρών και ο Ν.Ο. Ναυπλίου.
Συγκεκριμένα πρώτος με 12 βαθμούς τερμάτισε ο Ν.Ο. Πατρών, δεύτερος ο Ν.Ο. Ναυπλίου με 9 βαθμούς και τρίτος ο Αργης Καλαμάτας με 6 βαθμούς. Η Ν.Ε. Πατρών συγκέντρωσε 3 βαθμούς και κανέναν ο Ν.Ο. Αργοστολίου. Ο Αργης κατά σειρά νίκησε με 10-8 τη Ν.Ε. Πατρών, ηττήθηκε με 4-21 από τον Ν.Ο. Πατρών και 16-6 από τον Ν.Ο. Ναυπλίου και νίκησε με 12-5 τον Ν.Ο. Αργοστολίου.
Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης που ήταν υπό την έγκριση της ΚΟΕ και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, συνδιοργάνωσαν ο Αργης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.