Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2022 15:52

Οι νικητές στον αγώνα δρόμου προς τιμήν του Παναγιώτη Δούση (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Οι νικητές στον αγώνα δρόμου προς τιμήν του Παναγιώτη Δούση (φωτό)

Ο Παναγιώτης Καρούτζος στους άνδρες και η Σταυρούλα Νικολούδη στις γυναίκες ήταν οι νικητές στον αγώνα δρόμου που έγινε την Κυριακή στη Σπερχογεία, προς τιμήν του βετεράνου Βαλκανιονίκη Παναγιώτη Δούση.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που ήταν ένας εκ των διοργανωτών, συμμετείχε με 100 δρομείς και με ανακοίνωση του μεταφέρει τα όσα έγιναν την Κυριακή στον ξεχωριστό αυτό αγώνα δρόμου:
“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας δρόμου 5,7 χιλιομέτρων, προς τιμήν ένεκεν του βετεράνου και βαλκανιονίκη κ. Παναγιώτη Δούση, στη γενέτειρα του Σπερχογεία, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
200 δρομείς μικροί και μεγάλοι έτρεξαν για το κ. Παναγιώτη, τιμώντας τον για τη προσφορά του στον αθλητισμό και στο δρομικό κίνημα.
Φυσικά ο ΣΔΥΜ ήταν εκεί με περίπου 100 και πλέον δρομείς, ενώ δυναμικό παρών είχε και ο Σ.Α. Μεσσηνης με 30 δρομείς.

Την εκδήλωση ξεκίνησαν τα παιδιά του χωριού σε μία διαδρομή 1000 μέτρων και εν συνεχεία τη σκυτάλη πήραν οι μεγάλοι, που έτρεξαν τρεις κύκλους των 1900 μέτρων περιμετρικά του χωριού για να συμπληρωθούν τα 5,7 km του αγώνα.
Νικητής στους άντρες ήταν ο Παναγιώτης Καρούτζος του ΑΟ Αίγινας με χρόνο 19:40". Δεύτερος ο αθλητής του Μεσσηνιακου Γιάννης Καλογερόπουλος με χρόνο 20:41" και τρίτος τερμάτισε Παναγιώτης Καρύγιαννης από τους Kalamata Running Project σε χρόνο 24:35".
Στις γυναίκες πρώτη στη γενική κατάταξη τερμάτισε η αθλήτρια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Σταυρούλα Νικολούδη σε χρόνο 27:20", δεύτερη η Δήμητρα Κολαμπά από το ΣΑΜ σε χρόνο 28:01" και τρίτη επίσης από τον ΣΑΜ η Βασιλική Κουσουλάκου σε χρόνο 36:04".
Στα παιδιά τις τρεις πρώτες θέσεις στα αγόρια πήραν οι Ανδρέας Δούσης, Γκάμπριελ Ρουντάι και Ιωάννης Δούσης, ενώ στα κορίτσια τις θέσεις πήραν η Λουκία Μπασά, Μαρία Θεοδωροπούλου και Ιωάννα Φατούρου.

Όλοι οι βραβευθέντες πήραν κύπελλο, ενώ οι τερματίσαντες πήραν αναμνηστικό μετάλλιο.
Παρουσία στην εκδήλωση είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος βράβευσε το κ. Δούση με αναμνηστική πλακέτα, όπως αναμνηστική πλακέτα ο κ. Δούσης πήρε μέσω του κ. Παναγιώτη Δικαίου εκ μέρους των κατοίκων Σπερχογείας.
Απεναντίας ο κ. Παναγιώτης Δούσης από πλευράς του βράβευσε τον μεγαλύτερο και τη μεγαλύτερη ηλικιακά άντρα και γυναίκα.
Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι δρομείς και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα αμέτρητα καλούδια που πρόσφεραν απλόχερα ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, ενώ αξιοσημείωτο ήταν η σημαντική προσφορά στον αγώνα όλων των εθελοντών από το χωριό.
Συγχαρητήρια σε όλους για την όμορφη εκδήλωση αγάπης προς το πρόσωπο του κ. Δούση και στον ίδιο να έχει την υγειά του και να μπορεί να έχει πάντα όμορφες δρομικές στιγμές στη ζωή του!”.