Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2022 10:32

Στην Καλαμάτα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Α/Θ

Γράφτηκε από τον

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης.

Μια σημαντική διοργάνωση, που καλείται να φέρει εις πέρας ο Αίολος, που θα διοργανώσει το τριήμερο 11-13 Ιουνίου και το ιστιοπλοϊκό τριήμερο στη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια.

“Με χαρά σας αναγγέλλουμε επίσημα την ανάληψη της διοργάνωσης του πανελληνίου πρωταθλήματος ανοιχτής θαλάσσης για το 2022, που είναι η κορυφαία διοργάνωση ανοιχτής θαλάσσης. Θα συμμετάσχουν 30 πληρώματα και μαζί με αθλητές και επισκέπτες , θα φθάσουν τα 350 άτομα”, τόνισε ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που φιλοξενήθηκε στο σκάφος “Αlbatros”. Ο κ. Βγενής πρόσθεσε ότι: ‘Η ημερομηνία δεν ήταν τυχαία. Θέλαμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, καθώς θα γίνουν ιστιοδρομίες και στην Καλαμάτα και στην Κορώνη. Θα είναι ένα δεκαήμερο γεμάτο ιστιοπλοΐα και ευελπιστούμε να έχουμε και τη στήριξη του Δήμου Πύλου- Νέστορος, όπως θα έχουμε από το Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας”.
Δίπλα του ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, δεν αρνήθηκε τη στήριξη, καθώς ο αγώνας αυτός συμβάλει, ώστε η περιοχή μας να γίνει, όπως είπε, προορισμός αθλητικού τουρισμού.
Τη σημασία του πανελληνίου πρωταθλήματος τόνισε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Σαράντος Μαρινάκης, που δήλωσε ότι ο Δήμος εξάντλησε τα όρια για να μπορέσει να στηρίξει τη διοργάνωση. Ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος και στο ιστιοπλοϊκό τριήμερο, που ξεκινά αύριο, είπε ότι ο Δήμος είναι πάντα κοντά στους συλλόγους, πόσο μάλλον της θάλασσας και συνεχάρη τον Αίολο, που θα διοργανώσει μια ακόμα χρονιά αγώνα στη μνήμη του δωρητού του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια. Το ίδιο έκανε και ο κ. Καρβέλας, ο οποίος δήλωσε ότι: “ Εχω την χαρά και την τιμή να έχω παρακολουθήσει όλους τους αγώνες από το 1999. Είναι παράδειγμα προς μίμηση αυτός ο αγώνας και είμαστε χαρούμενοι που θα διεξαχθεί σε δύο Δήμους, που έχουν ναυτική παράδοση. Περιμένουμε το τριήμερο ότι θα έχει πολλούς επισκέπτες και στην Κορώνη και τη Φοινικούντα”.

Με 10 σκάφη το τριήμερο στη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια

Ο Δημήτρης Παπασταθόπουλος, έφορος στον Αίολο, αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, που θα γίνει για 23η χρονιά στη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια. Σημείωσε ότι θα συμμετάσχουν 10 σκάφη και 80 αθλητές, ενώ ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος, με δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος και σκάφη που έχουν συμμετάσχει σε διοργανώσεις μεγαλύτερου βεληνεκούς, όπως πανευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η πρώτη ιστιοδρομία θα γίνει το Σάββατο στη μία το μεσημέρι με τη διαδρομή Καλαμάτα – Κορώνη.
Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η δεύτερη ιστιοδρομία Κορώνη – Φοινικούντα και τη Δευτέρα στις 11 το πρωί η τρίτη, που περιλαμβάνει τη διαδρομή Φοινικούντα – Καλαμάτα.
Ο Θοδωρής Παπασαραντόπουλος, γραμματέας του συλλόγου ευχαρίστησε τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, τους επιχειρηματίες και όσους στηρίζουν τον αγώνα και ευχήθηκε “Να απολαύσουμε ένα ιστιοπλοϊκό τριήμερο”.
Ο κ. Παπασαραντόπουλος έκανε δώρο και ένα βιβλίο με τους κανονισμούς του αθλήματος στον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα, ενώ με το ίδιο δώρο έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Σαράντος Μαρινάκης (παρέλαβε το βιβλίο από τον Δημήτρη Παπασταθόπουλο).