Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 11:29

Επιστρέφει ο αγώνας δρόμου κατά των Ναρκωτικών

Γράφτηκε από τον

Μετά από δύο χρονιά διακοπής λόγω της πανδημίας, επιστρέφει φέτος ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων κατά των Ναρκωτικών, που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με το ΚΕΘΕΑ και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Το ραντεβού έχει δοθεί γι’ αυτή την Κυριακή, στις 7.30 μ.μ. στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.
“Είναι ένα μεγάλο γεγονός, που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος θα διοργανώσουμε τον τέταρτο αγώνα”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του συλλόγου.
Δίπλα του, ο Γιώργος Παπαμακάριος, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ -” Κύτταρο – Οξυγόνο” τόνισε ότι: “ Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και είθισται και στην Ελλάδα να γίνονται εκδηλώσεις. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα κατά των εξαρτήσεων, που δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά. Είναι σε έξαρση, το αλκοόλ, ο τζόγος, το διαδίκτυο. Η πανδημία είχε σταματήσει τις εκδηλώσεις. Θέλουμε αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αναστάσιος Δεληγιάννης, αστυνόμος Β’, υπεύθυνος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που δήλωσε ότι: “ Ως Αστυνομία και Δίωξη Ναρκωτικών χαιρετίζουμε τέτοιες δράσεις ευαισθητοποίησης. Θέλουμε να γίνει θεσμός ο αγώνας και οι δρομείς να αγκαλιάσουν την εκδήλωση. Πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους και τη δράση του ΚΕΘΕΑ.”.
Ο Θύμιος Αλεξόπουλος, γραμματέας του ΣΔΥΜ παρατήρησε ότι το δρομικό κίνημα έχει αγκαλιάσει τέτοιες δραστηριότητες και ζήτησε την ανοχή των οδηγών την ημέρα του αγώνα, ώστε να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και πριν τον αγώνα, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 3 ευρώ. Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδούς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.