Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2022 15:17

“KALAMATA ACTION 2022”: Με επιτυχία ο αγώνας τριάθλου στην Καλαμάτα, με πάνω από 340 συμμετοχές (φωτό)

Γράφτηκε από τον
“KALAMATA ACTION 2022”: Με επιτυχία ο αγώνας τριάθλου στην Καλαμάτα, με πάνω από 340 συμμετοχές (φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα μεγάλος αγώνας τριάθλου...

Ο λόγος για το “Kalamata Action 2022”, τον δεύτερο αγώνα της WTL 2022, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Στον αγώνα έλαβαν μέρος 340 και πλέον αθλητές και αθλήτριες από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ έντονο ήταν και το ντόπιο στοιχείο με αρκετούς Μεσσήνιους
να συμμετέχουν στον απαιτητικό αυτό αγώνα.
Το Σάββατο το πρωί και το απόγευμα, αλλά και την Κυριακή το πρωί όλο το παραλιακό μέτωπο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας είχε μετατραπεί σε έναν ανοικτό αγώνα στίβου, με κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο!

Η Καλαμάτα λοιπόν βγήκε πολλαπλά κερδισμένη από έναν τέτοιο αγώνα, μιας και συν τοις άλλοις το διήμερο στην πόλη βρέθηκαν πάνω από 500 άτομα, μαζί με τους συνοδούς, κάτι που τόνωσε αναμφίβολα τον αθλοτουρισμό στην περιοχή.
Ενας από τους εμπνευστές της φιλοξενίας αυτού του μεγάλου αγώνας τριάθλου στην Καλαμάτα ήταν ο καλαματιανός προπονητής ποδηλασίας Κοσμάς Νταβουτιάν, τον οποίο μνημόνευσαν οι διοργανωτές στην τελετή απονομής των επάθλων που έγινε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Καλαμάτας, δίπλα από το “Πανελλήνιο”.
Τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Αναστάσης Σκοπετέας, η γιατρός του αγώνα Θεοδώρα Δημαρέση και η Νέλλη Κουβελάκη, εκ των υπευθύνων του αγώνα.
Να σημειωθεί πως στον αγώνα συμμετείχε και ο Μεσσήνιος αθλητής Γιώργος Δούβας (πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία του), που είχε τερματίσει 6ος Ελληνας στο “Σπάρταθλον” τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Μετά το φινάλε των απονομών αθλητές και διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για τον τρίτο αγώνα της WTL 2022, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στη Λίμνη Πλαστήρα.