Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 11:23

ΚARTING: Μεσσηνιακές πρωτιές και θέαμα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
ΚARTING: Μεσσηνιακές πρωτιές και θέαμα στην Καλαμάτα

Πλούσιο αγωνιστικό θέαμα και μεσσηνιακές πρωτιές, στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, που έγινε την περασμένη Κυριακή στην πίστα καρτ «San Nicolas» στην Καλαμάτα.


Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξένησε για μία ακόμα χρονιά τους πιο ταλαντούχους οδηγούς της χώρας.
Συγκεκριμένα το “παρών” έδωσαν 36 οδηγοί, μεταξύ αυτών και έξι οδηγοί της μεσσηνιακής ομάδας “Gold Kart Hellas “.
Στην κατηγορία Mini (8-12 ετών), οι λιλιπούτειοι πιλότοι που αγωνίστηκαν έδωσαν μια ξεχωριστή παράσταση, εντυπωσιάζοντας τόσο για το ταλέντο τους όσο και για την αγωνιστική άμιλλα που επέδειξαν.
Ο νεαρός καλαματιανός οδηγός της ομάδας “Gold” Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, διεκδικώντας επάξια την 7η θέση ανάμεσα στους 14 συνολικά συναθλητές του που ανήκουν στην «αφρόκρεμα» του ελληνικού karting. Στην κατηγορία Junior έως 14 ετών, την ομάδα εκπροσώπησε επάξια ο Εμμανουήλ Σταμάτης ,δείχνοντας για ακόμα μια φορά το αγωνιστικό του πνεύμα εντός της πίστας. Στην κατηγορία Senior ηλικίας πάνω από 14 ετών είχαμε μια ακόμα μεσσηνιακή συμμετοχή, αυτή του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, ο οποίος απέδειξε παρά τις ατυχίες του ότι σημασία έχει το «ευ αγωνίζεσθε» και η συμμετοχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχε η κατηγορία KZ3 (από 15 ετών) με έξι αξιόμαχες συμμετοχές .Η ομάδα “Gold Kart Hellas” με τον ιδιαίτερα ταλαντούχο οδηγό της τον Γιώργο Μακρόπουλο, βρέθηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, καταγράφοντας μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο ημέρας. Στην ίδια κατηγορία ο Νικόλαος Νικητέας τερμάτισε στην τέταρτη θέση ενώ ο Αρης Γεωργακόπουλος μετά από μια άτυχη στιγμή κατά την διάρκεια του αγώνα εγκατέλειψε.