Σάββατο, 02 Ιούλιος 2022 12:33

Επεσε η “αυλαία” για την ακαδημία σκακιού του ΝΟΚ (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με την διεξαγωγή του 9ου τουρνουά ράπιντ “ Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας” ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, η σεζόν 2021-2022 για την ακαδημία σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Στο εν λόγω τουρνουά, που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ συμμετείχαν 25 παιδιά από την ακαδημία.
Ο καλαματιανός σύλλογος βράβευσε όλα τα παιδιά για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, καθώς και τους νικητές των αγώνων. Στην κατηγορία των αρχαρίων νικήτρια του τουρνουά ήταν η Ιφιάνασσα Σπαντιδέα, με τους Μαλακάτα Βαγγέλη και Φιλόπουλο Βασίλη να κερδίζουν την δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Στην κατηγορία μέσων, νικήτρια ήταν η Χριστίνα Κουντούρη. Την δεύτερη θέση κέρδισε η Αννα Βασιλοπούλου και τρίτος στην τελική κατάταξη ήταν ο Κωνσταντίνος Κελέσης. Στους αγώνες πήραν μέρος οι: Παναγιώτης Φέστας, Μάριος Μακρής, Λίνα Ορφανού, Παΐσιος Ροζακέας, Γιώργος Γεωργιλέας, Μάρια Διαμαντοπούλου, Χάρης Ορφανός, Γιώργος Πράσινος, Σωτήρης Μητσέας, Θανάσης Κάππος, Θάνος Κορομηλάς, Γιώργος Καψιμάλης, Ρέα Χουλιάρα, Φοίβος Γεωργακόπουλος, Ραφαηλία Παναγιωτοπούλου, Άγγελος Εσφαχάνι, Ευγενία Πουλοπούλου, Γιάννης Κελέσης, ενώ υπήρχαν και απουσίες λόγω κόβιντ.

Συμμετοχή και στο τουρνουά του Σ.Ο. Φιλιατρών

Ο ΝΟΚ πήρε μέρος την περασμένη Κυριακή και στο 5ο Ανοιχτό Ομαδικό Τουρνουά ράπιντ της ΕΣΣΠΕΠ, που διοργάνωσε ο Σ.Ο. Φιλιατρών. Στους αγώνες συμμετείχαν 7 ομάδες με το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας να στέλνει μια νεανική ομάδα με τους Θοδωρή Αθανασόπουλο, Χρήστο Βέκκο, Ανδριάνα Αθανασοπούλου, Άγγελο Μαστορίδη, Ηλία Αθανασόπουλο. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας σημείωσε μία νίκη και τρεις ήττες με τους σκακιστές του συλλόγου να κάνουν μια δυνατή προπόνηση, αντιμετωπίζοντας πολλούς έμπειρους σκακιστές. Ακόμα άλλοι δύο σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συμμετείχαν στους αγώνες. Οι Μανώλης Μουτζούρης και Μαρία Ρομπάκη αγωνίστηκαν με την μικτή ομάδα της Καλαμάτας (μαζί με τους Φάνη Διακουμέα και Παναγιώτη Κόντο). Η ομάδα της Καλαμάτας τερμάτισε στην δεύτερη θέση του τουρνουά με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και μια ήττα.