Τρίτη, 05 Ιούλιος 2022 10:46

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Χρυσομάλλης του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Με 22 αθλητές και αθλήτριες θα δώσει το “παρών” η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/ νεανίδων, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Ρουμανία.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Μάριος Χρυσομάλλης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, ο οποίος θα κολυμπήσει στα 50, 100 μέτρα ελεύθερο στις σκυτάλες 4Χ100 μικτή και 4Χ100 mixed. Ο Χρυσομάλλης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στους κορυφαίους στην ηλικία του και να αποκτήσει εμπειρίες.
Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αγόρια ηλικίας 15-18 ετών (έτος γέννησης 2004-2007) και κορίτσια ηλικίας 14-17 ετών (2005-2008). Πρόκειται για μία γενιά που... ταλαιπωρήθηκε πολύ από τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, αναλόγως βέβαια τι ίσχυε σε κάθε χώρα, και η οποία προσπαθεί τώρα να “ορθοποδήσει” και να ξεδιπλώσει το ταλέντο της.
Η Ελλάδα έχει δηλώσει συμμετοχή και στα οκτώ ομαδικά αγωνίσματα του προγράμματος. Αναλυτικά τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι: Δημήτρης-Μάριος Αλεξόπουλος, Ορέστης Τσακτσίρας, Δημήτρης Γκέλης, Άρτεμις Βασιλάκη, Χαράλαμπος Δρόσος, Βασίλης Σοφικίτης, Χρήστος Πασχάλης, Μαρία Ζαφειράτου, Αντωνία Ρακοπούλου, Δημήτρης Τσαλιαγκός, Αναστασία Μπούτου, Μάριος- Παναγιώτης Χρυσομάλλης, Άννα- Αυγούστα Βλάχου, Δανάη Γκογκόση, Κώστας Μητσιάνης, Ηλέκτρα Μαγκώτσιου, Αρίων Ζιάμπρας, Κώστας Ζαχαριάδης, Απόστολος Σίσκος, Θόδωρος Κυπριανίδης, Όλγα-Δήμητρα Στούρα, Ευανθία Κόκκοτα.

Τα φώτα στον Ποποβίτσι

Οι αγώνες θα γίνουν στο νεόδμητο κολυμβητήριο του Οτοπένι, λίγο έξω από το Βουκουρέστι, με τους Ρουμάνους να αναλαμβάνουν αυτή τη διοργάνωση, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν από κοντά το ανερχόμενο αστέρι της παγκόσμιας κολύμβησης. Ο 18χρονος Νταβίντ Ποποβίτσι, που πριν λίγες ημέρες στη Βουδαπέστη αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στους άνδρες σε 100μ. και 200μ. ελεύθερο,
θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους συμπατριώτες του και αναμφίβολα θα είναι ο μεγάλος σταρ των αγώνων.