Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 12:49

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Δικαίωση για την κλήση της Τσούμπανου στην προεθνική παγκορασίδων

Γράφτηκε από τον
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Δικαίωση για την κλήση της Τσούμπανου στην προεθνική παγκορασίδων

Στην προεθνική ομάδα βόλεϊ των παγκορασίδων κλήθηκε, όπως έχουμε γράψει, η Χρυσούλα Τσούμπανου.

Η αθλήτρια του Μεσσηνιακού θα βρεθεί από 11 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου στο Σουφλί, εκεί όπου η ελληνική ομάδα θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της.
Στο Μεσσηνιακό δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για αυτή την κλήση, κάνοντας λόγο για “Δικαίωση της φιλοσοφίας του τμήματος βόλεϊ να δομήσει αθλητικά τα ταλαντούχα νέα κορίτσια με υπομονή, μέσα από υγιείς συνθήκες, με έμπειρους προπονητές, με προοπτικές και ουσιαστική αγωνιστική εμπειρία”.
Η Χρυσούλα Τσούμπανου, έχει γεννηθεί το 2008 και σε ηλικία 10 ετών, βρέθηκε στις ακαδημίες βόλεϊ του Μεσσηνιακού.
Αποτελεί «ανακάλυψη» της προπονήτριας Γεωργίας Σουρή. Αρχικά προπονήθηκε από τον προπονητή Παναγιώτη Μητρόπουλο και σταδιακά αγωνίστηκε στις ομάδες παγκορασίδων και κορασίδων. Την περίοδο 2021-2022 στελέχωσε και την γυναικεία ομάδα και με προπονήτρια την Γεωργία Σουρή πήρε αγωνιστικές εμπειρίες. Έχοντας αθλητικά χαρακτηριστικά, σωστή καθοδήγηση από την οικογένειά της και εξαιρετικό χαρακτήρα, βελτιώθηκε αρκετά και διακρίθηκε στα Κλιμάκια της ΕΣΠΕ Πελοποννήσου από τον προπονητή κ. Ρηγάκο. Να σημειωθεί ότι η Τσούμπανου είναι παράλληλα και αθλήτρια στον τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού. Το αγώνισμα της είναι το άλμα εις ύψος, έχει προπονητή τον Θεόδωρο Χάντζο και έχει εξαιρετική επίδοση, για την ηλικία της, με 1,66, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μεσσηνιακός και προσθέτει: “Ένας τραυματισμός της, την κράτησε εκτός προπονήσεων το τελευταίο διάστημα, αλλά συνήλθε και επανήλθε. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως τα παιδιά που συνδυάζουν το βόλεϊ με τον στίβο έχουν πολλά περιθώρια να βελτιωθούν συντομότερα και να επιτύχουν τους στόχους τους”