Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 10:46

Παραμένει κλειστό το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Παραμένει κλειστό το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας

Κλειστό παραμένει το Δημοτικό κολυμβητήριο Κυπαρισσίας, παρά την ολοκλήρωση των εργασιών για την ενεργειακή του αναβάθμιση και την παραλαβή του έργου.

Ένας χώρος που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έσφυζε από δραστηριότητες, είναι ερμητικά κλειστός και ουσιαστικά ανενεργός. Δεκάδες παιδιά αλλά και ενήλικες που μέσω των προγραμμάτων του Ναυταθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας (ΝΟΚΥ) και των γυμναστών του, ασχολούνταν με το κολύμπι τόσο σαν άθληση, αλλά και σαν εκμάθηση, φέτος δεν έχουν αυτή την επιλογή.
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι αν και το κολυμβητήριο είναι έτοιμο, η αγωνιστική ομάδα του ΝΟΚΥ και άλλα παιδιά προπονούνται στη θάλασσα.
Το τελευταίο διάστημα τόσο από το μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αλλά και δια ζώσης αρκετοί πολίτες μας έχουν εκφράσει την απορία γιατί δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο, που τόσα πολλά έχει να προσφέρει. Ενώ μας επισημάνθηκε, πως ως γνωστόν όταν ένας χώρος δεν χρησιμοποιείται , ουσιαστικά απαξιώνεται και αδρανοποιείται , στην συγκεκριμένη περίπτωση αν και πλήρως αναβαθμισμένος.
Σε ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο Τριφυλίας για αυτό το ζήτημα μας επισημάνθηκε ότι είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την λειτουργία , συντήρηση αλλά και φύλαξη του χώρου , ώστε να είναι άμεσα λειτουργικό.
Δυστυχώς όμως ο διαγωνισμός βγήκε άγονος (δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος) και τώρα εξετάζουν να βρουν λύση, ώστε σύντομα και με ασφάλεια να λειτουργήσει. Χωρίς όμως να μας προσδιοριστεί το πότε.
Κ.Μπ.