Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2022 15:01

Συνεχίζονται σήμερα τα “Δημάκεια”

Γράφτηκε από τον
Συνεχίζονται σήμερα τα “Δημάκεια”

Στο αθλητικό κέντρο “Παναγιώτης Αλάμαρας” στα Κερασούλια των Πηγών Αλαγονίας συνεχίζονται σήμερα οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ονομασία “19α Δημάκεια”, που διοργανώνει ο Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Ομιλος “Ο Ταΰγετος”.

Σήμερα 5η ημέρα των εκδηλώσεων το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο αθλημάτων. Συγκεκριμένα στις 6 μ.μ. θα αρχίσουν οι αγώνες άλματος εις μήκος άνευ φοράς σε τρεις κατηγορίες για αγόρια και κορίτσια. Η πρώτη κατηγορία αφορά τις ηλικίες έως 12 ετών, η δεύτερη τις ηλικίες από 13 έως και 18 ετών και η τρίτη του ενήλικες.
Στις 7.30 αργά το απόγευμα θα διεξαχθούν αγώνες 6Χ6 για παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας για αγόρια και κορίτσια. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον δύο κοριτσιών. Τα παιχνίδια θα έχουν διάρκεια 10 λεπτών το κάθε ημίχρονο με διάλειμμα τριών λεπτών. Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων υπάρχουν ειδικοί κανόνες. Συγκεκριμένα οι αισχρολογίες και η απρεπή συμπεριφορά τιμωρούνται με αποβολή. Στο τελικό που θα ακολουθήσει το παιχνίδι θα διαρκέσει μισή ώρα, όπου το κάθε ημίχρονο θα έχει διάρκεια 15 λεπτά.
Χθες Πέμπτη το πρόγραμμα είχε αγώνες ποδοσφαίρου 7Χ7 για παιδιά μέχρι 12 ετών αγόρια και κορίτσια, όπου ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή δύο κοριτσιών
ε αγώνα παιδιών του Δημοτικού (μικτών ομάδων). Ο δεύτερος αγώνες μικτών ομάδων ποδοσφαίρου 6Χ6, ανεξαρτήτως ηλικίας με προϋπόθεση την συμμετοχή ενός κοριτσιού.
Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές οι αγώνες θα γίνουν με τα υπάρχοντα πρωτόκολλα υγείας που ισχύουν αυτή την περίοδο.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι μισή ώρα πριν τους αγώνες στο αθλητικό κέντρο.