Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2022 15:06

Με μεγάλη συμμετοχή οι αγώνες δρόμου στο Σιδηρόκαστρο

Γράφτηκε από τον
Με μεγάλη συμμετοχή οι αγώνες δρόμου στο Σιδηρόκαστρο

Πάνω από 200 δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο Σιδηρόκαστρο, μέσα στους γραφικούς δρόμους του χωριού.

Ο 2ος Γύρος Σιδηροκάστρου περιλάμβανε αγώνα 1500 μέτρων για παιδιά έως 12 ετών, αγώνα 3000 μέτρων για άνδρες και γυναίκες, καθώς και 10.000 μέτρα.

Στα 1500 μέτρα έτρεξαν 56 παιδιά. Στα αγόρια οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν οι Κωνσταντίνος Καστρίνης, Βασίλης Σκόνδρας και Κοσμάς Γιακουμέλης, ενώ στα κορίτσια νικήτριες αναδείχθηκαν η Χαρά Σκόνδρα, Αννα Φωτεινέα και Ειρήνη Δμητρακοπούλου. Στα 3.000 μέτρα συμμετείχαν 29 γυναίκες και 54 άνδρες. Στις γυναίκες πρώτες ήταν η Κορίνα Πορικού, Δήμητρα Δρούλια και Αναστασία Χριστοπούλου. Στους άνδρες οι Γιάννης Καλογερόπουλος, Φώτης Ρηγόπουλος και Μάριος Πορικός.
Στον αγώνα των 10.000 μέτρων συμμετείχαν 48 άνδρες και 31 γυναίκες.
Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Αγγελόπουλος από την Αθήνα με χρόνο 41’17, δεύτερος ο Ελληνογάλλος Γρηγόρης Σμιτζεμπέργκερ με 41’13 και τρίτος ο Γιάννης Χονδρογιάννης από την Πάτρα με 43’50.
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Κωνσταντίνα Παπαδάμη από την Κυπαρισσία με 1.00.05, δεύτερη η Αντιγόνη Μυκονιάτη – Μπαλτά από την Αθήνα με χρόνο 1.02.13 και τρίτη η Γεωργία Μπάκα από την Καλαμάτα με 1.02.17.
Σε όλους όσους τερμάτισαν δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και στους νικητές κάθε κατηγορίας, κύπελλα και μετάλλια.
Να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής των αγώνων Ανδρέας Κωνσταντόπουλος από το Σιδηρόκαστρο, καθώς και η μικρότερη αθλήτρια (3,5 χρονών). Ακόμα έγινε ειδική απονομή για την προσφορά του στον Ν.Ο. Κυπαρισσίας (την πλακέτα παρέλαβε ο γυμναστής Γιάννης Πετρίδης).
Τις εκκινήσεις έδωσε ο παλιός Πρωταθλητής του ΠΑΟ, Σιδηροκαστρίτης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ενώ ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του επίσης Σιδηροκαστρίτη, Πρωταθλητή Ευρώπης Σπήλιου Ζαχαρόπουλου.
Το “παρών” έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος.
Τον αγώνα διοργάνωσε ο τοπικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός σύλλογος Σιδηροκάστρου Δημοσθένης Κάκκαβας, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Αθήνας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του οργανωτή συλλόγου Θανάσης Κυριαζής έδωσε το σύνθημα για ραντεβού του χρόνου στον 3ον Γύρο Σιδηροκάστρου.