Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 12:21

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για Μπουρνιά!

Γράφτηκε από τον


Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες, θα λάβει μέρος η Ευανθία Μπουρνιά!

Η Μεσσήνια αθλήτρια, χάρη στις μεγάλες της επιτυχίες μέσα στο 2022, πήρε την πρόκριση για την κορυφαία διοργάνωση, που θα γίνει από τις 6 έως τις 12 Νοεμβρίου στη Γρανάδα της Ισπανίας. Το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εξασφάλισε ακόμα και ο Γιώργος Μουχθής. Μια ιστορική διπλή πρόκριση για την επιτραπέζια αντισφαίριση, αφού πρώτη φορά η Ελλάδα θα έχει δύο αθλητές. Η 16χρονη αθλήτρια του ΠΑΣΚΑ θα είναι στην κλάση 1 των αθλητριών με αμαξίδιο.
Να σημειωθεί ότι η Μπουρνιά άρχισε φέτος τις συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά, έφθασε στην κατάκτηση μεταλλίων και έτσι τον περασμένο μήνα, στην πρώτη εμφάνισή της στον πίνακα, είχε βρεθεί στο νούμερο 3 των γυναικών της κλάσης 1. Η θέση της έμεινε ίδια τον Αύγουστο κι έτσι με αυτό το κριτήριο βρέθηκε εύκολα ανάμεσα στις 6 προκριθείσες της κατηγορίας της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
“Αυτή η χρονιά ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, συμμετείχα σε πολλά τουρνουά με στόχο μια καλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η καλή πορεία που είχα μέσα στο 2022, κάνοντας μεγάλες και σημαντικές νίκες (νίκησα το Νο.3, το Νο.4 και το Νο.7) είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο μου στην παγκόσμια κατάταξη και την κατάκτηση της 3ης θέσης. Όλη αυτή η προσπάθεια είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκριση μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσω του ranking list και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό», δήλωσε περιχαρής η Μπουρνιά και συνέχισε: «Το Παγκόσμιο ήταν ένας δύσκολος στόχος που δεν περίμενα να καταφέρω στην ηλικία των 16 ετών. Ως επόμενο στόχο μου βάζω τους Παραολυμπιακούς του 2024. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους με στηρίζουν, πρώτη από όλους την μητέρα μου διότι χωρίς αυτήν δεν θα είχα φτάσει ως εδώ, τον χορηγό μου, τον σύλλογο μου ΠΑΣΚΑ, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες αλλά και την προπονήτρια μου, Ελευθερία Νταουντάκη, που με στηρίζει και με βοηθάει να υλοποιώ ότι στόχο βάζω».