Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 20:05

Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας συμμετείχε στον «Πηνελόπειο Δρόμο»

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο Γεωργίτσι Λακωνίας ο 2ος «Βασιλικός Αγώνα Δρόμου», με την ονομασία «Πηνελόπειος Δρόμος».

Τον αγώνα διοργάνωσαν το «Λακεδαιμόνιων Πολιτιστικό Κέντρο Μνημοσύνη» με την υποστήριξη των Σπαρτιατών Δρομέων και του Dimopoulos Coaching, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Υακίνθεια 2022».

Η χιλιομετρική απόσταση της διαδρομής ανερχόταν σε 11 χλμ. μικτά (ασφάλτινα – χωματόδρομος).
Ο αγώνας ξεκίνησε από το Σπαντίδου Αμφιθέατρο και κατευθύνθηκε κατηφορικά προς το χωριό Αγ. Κωνσταντίνος, ακολουθώντας αγροτικό δρόμο με μεγάλη κλίση ως τα 1,150 μ. όπου οι δρομείς συνάντησαν ρεματιά.
Από το σημείο αυτό άρχισε μια απότομη ανηφόρα ως τα 2 χλμ. , ενώ ο δρόμος συνέχισε να είναι ανηφορικός με μικρότερη κλίση. Στο 2,3 χλμ. οι δρομείς μπήκαν στο χωριό και σε ασφάλτινο δρόμο, κάνοντας προς τα αριστερά με κατεύθυνση προς την Αγόριανη. Ο δρόμος συνέχισε να έχει ανηφορική κλίση με μικρές διακυμάνσεις στις κλίσεις και περίπου στο 5ο χλμ. οι δρομείς μπήκαν στο χωριό της Αγόριανης. Στα πρώτα περίπου 300 μ. υπήρξε μια «γλυκιά» ανηφόρα όπου γινόταν πιο έντονη, ενώ στο 5,6 χλμ. οι δρομείς έστριψαν αριστερά προς το Γεωργίτσι και ακολούθησαν την πορεία που ακολουθούν οι δρομείς στον αγώνα των Αθανάτων ως το 7,5 χλμ. όπου και το ψηλότερο σημείο του αγώνα στα 754 μ. Στο σημείο εκείνο οι δρομείς έκαναν αριστερά προς το Αμφιθέατρο Σπαντίδου, όπου άρχισε η κατηφόρα του αγώνα ως τον τερματισμό, στο 8,8 χλμ. ο δρόμος έγινε χωμάτινος με μικρά κομμάτια τσιμέντου σε αγροτικό δρόμο ως τον τερματισμό στο Αμφιθέατρο.
Μετά τον αγώνα πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο αμφιθέατρο Σπαντίδου.
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τους διοργανωτές για την όμορφη αυτή εκδήλωση και τα μέλη του συλλόγου για τις επιτυχίες τους.