Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2022 13:37

ΤΕΝΙΣ – ΟΑΚ: Πρωτιές σε μονό και διπλό για την Βάσια Μιχαλοπουλου

Γράφτηκε από τον
ΤΕΝΙΣ – ΟΑΚ: Πρωτιές σε μονό και διπλό για την Βάσια Μιχαλοπουλου

 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της αγωνιστικής ομάδας του Ο.Α. Καλαμάτας για τη νέα σεζόν.

Η Βάσια Μιχαλοπούλου, με προπονητή τον Παναγιώτη Καλογερόπουλο, κατέκτησε την πρώτη θέση στα μονά και τα διπλά του Ε2 κάτω των 14 ετών, που διοργανώθηκε στην Πάτρα από την Νίκη Πατρών.
Η νεαρή αθλήτρια του ΟΑΚ εκκινώντας από την πρώτη θέση του ταμπλό, πέρασε με bye τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο γύρο επικράτησε της Ελευθερίας Παπαχρήστου (Νίκη Πατρών) με 6-0, 6-0.
Στον επόμενο γύρο πέρασε το εμπόδιο της Βασιλικής Βολονάκη (Αττικός Ήλιος) με 6-0, 6-3 και στα ημιτελικά της Ανδριανής Γρίβα (ΑΟΑ Πατρών)με 6-1, 6-1. Στον μεγάλο τελικό αναδείχθηκε νικήτρια νικώντας την Ελένη Δαψή (ΟΑ Νέας Ιωνίας), ύστερα από μεγάλη μάχη με 5-7, 6-2, 6-3.

Καλή εμφάνιση η Καζολέα

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η έτερη αθλήτρια του καλαματιανού ομίλου Μαρία Καζολέα, που δοκίμασε τις δυνάμεις της στην ίδια κατηγορία, αν και είναι μόλις 11 ετών.
Η Μαρία πέρασε με bye τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο νίκησε την Σταματία Τσούτση (ΑΣ Πέρα) με 2-6, 6-3, 6-1. Η προσπάθειά της σταμάτησε στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από την φιναλίστ Ελένη Δαψή (ΟΑ Νέας Ιωνίας) με 6-2, 6-3.
Οι καλαματιανές αθλήτριες αγωνίστηκαν και στα διπλά, με την Βάσια να κατακτά τον τίτλο με συμπαίκτρια την Μελίνα Αλευρά (ΓΟ Περιστερίου Παλάσκας), επικρατώντας στον τελικό των Τσούτση (ΑΣ Πέρα) - Κουμουτσέα (ΟΑ Άτλας) με 6-3, 6-4 και την Μαρία να φτάνει μέχρι τα προημιτελικά, με συμπαίκτρια την Βολονάκη (Αττικός Ήλιος), όπου ηττήθηκαν από τις Τσούτση (ΑΣ Πέρα) - Κουμουτσέα (ΟΑ Άτλας) με 6-4, 4-6, 10-2.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους αθλητές του Ομίλου, το Ε3 Ενωσιακό Πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών και 16 ετών, που θα διοργανωθεί από τον Ο.Α. Καλαμάτας αυτό το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Τέντας και της Δυτικής Παραλίας.