Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 15:18

ΝΟΚ: Ελαβε μέρος στον πρώτο του αγώνα ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΝΟΚ: Ελαβε μέρος στον πρώτο του αγώνα ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ (φωτό)

Στη διεθνή εβδομάδα Ιστιοπλοΐας Αθηνών για ΑμεΑ συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας.

Με μόλις δύο μήνες προετοιμασίας ο καλαματιανός σύλλογος κατέκτησε την 4η θέση στους αγώνες σε ισοβαθμία με τον 3ο νικητή, με τον πρόεδρο του ΝΟΚ Γιάννη Αδαμόπουλο να επισημαίνει: “Κλέβοντας λίγη από τη δόξα τους, αισθάνομαι πολύ περήφανος σαν μέλος της ιστιοπλοϊκής οικογένειας του Ν.Ο.Κ.”.
Στους αγώνες συμμετείχαν οι Παναγιώτης Παναγόπουλος και Γιώργος Κακαλίκας και στην προπονητική ομάδα ήταν οι Γιώργος Σπυρόπουλος και Παναγιώτης Καβουρίνος.
Εκτός από το ΝΟΚ στη διεθνή εβδομάδα Ιστιοπλοΐας έλαβαν μέρος άλλοι έξι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, ο Ι.Ο. Πατρών, ο Ν.Ο. Βόλου & Αργοναύτες, ο Ν.Ο. Τζιτζιφιών- Καλλιθέας και βέβαια το σωματείο που άντεξε στις δυσκολίες τα πέτρινα χρόνια και κράτησε ψηλά τη σημαία της Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στην Ελλάδα, ο Όμιλος "Ιστιοπλοΐα για όλους- Sailiability Hellas".

“Η υπόσχεση και το στοίχημα της Επιτροπής Ανάπτυξης ΑμεΑ και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι το 2023 να διπλασιαστούν τα σωματεία αυτά. Γιατί η Ελληνική ιστιοπλοΐα ΑμεΑ πέρασε δια πυρός και σιδήρου, άντεξε και συνεχίζει για το καλύτερο”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας. 
Την αποστολή συνόδευσαν ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος και ο έφορος Ιστιοπλοΐας Γιώργος Σπυρόπουλος.