Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2022 15:50

ΠΟΛΟ - ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δυνατά φιλικά στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον

Γεμάτο δράση ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο για τα αγωνιστικά τμήματα υδατοσφαίρισης του Αργη Καλαμάτας, καθώς τόσο οι ακαδημίες, όσο και η ανδρική ομάδα έδωσαν δυνατά φιλικά στην Αθήνα.

Οι μικροί πολίστες της μεσσηνιακής ομάδας στις κατηγορίες παίδων (Κ 15) – μίνι παίδων (Κ 13) – προμίνι (Κ 11) φιλοξενήθηκαν το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις στο «Ρέστειο κολυμβητήριο» στο Παλαιό Φάληρο, από τον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου, μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα και με μεγάλη παράδοση στο χώρο της υδατοσφαίρισης.
Οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα από συναρπαστικούς αγώνες που διεξήχθησαν και οι προπονητές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την εξέλιξή τους ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων. Την αποστολή ακολούθησαν 22 νέοι αθλητές και είναι χαρακτηριστικό ότι 7 από αυτούς πήραν τις πρώτες τους εμπειρίες σε αγώνες από το συναρπαστικό άθλημα του πόλο.

Η ανδρική ομάδα του Αργη συμμετείχε το ίδιο διάστημα στο Deree Invitational Fall 2022 Men’s Water polo Tournament που διοργάνωσε το Deree College το Σαββατοκύριακο. Στο εν λόγω τουρνουά ο Αργης έδωσε δύο δυνατούς αγώνες προετοιμασίας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της για την αγωνιστική χρονιά 2022-2023. Νίκησε με 9-7 την Ολυμπιάδα Πετρούπολης και εμ την ομάδα Deree αναδείχθηκε ισόπαλος 11-11, αλλά ηττήθηκε με 1-4 στα πέναλτι και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά. Στα αξιοσημείωτα ότι στην αποστολή των 16 αθλητών, συμμετείχαν και 7 αθλητές από την ακαδημία της ομάδας, με τους πέντε από αυτούς αγωνίζονται με την ομάδα Παίδων του Αργη. Οι εφτά μικροί αθλητές είναι οι Γιάννης Αλμπάνης (2009), Αντώνης Πετρόπουλος (2009), Λούης Πετρόπουλος (2009), Πάνος Πετρόπουλος (2007), Νίκος Τζιάβας (2009), Ανδρέας Χειλάς (2009) και Δημήτρης Χιώτης (2006)