Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2022 19:55

Εμιγιάν: "Θέλω ο Τεντόγλου να σπάσει το ρεκόρ μου"

Γράφτηκε από τον

Ο θρυλικός Ρόμπερτ Εμιγιάν μίλησε για την παρουσία του στη χώρα μας, τις ελληνικές του ρίζες και ευχήθηκε ο Μίλτος Τενόγλου να σπάσει το ρεκόρ του.

Δίχως αμφιβολία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του άλμα εις μήκος στην ιστορία του αθλήματος. Μεταξύ των διακρίσεων του ξεχωρίζουν το ασημένιο στο Παγκόσμιο της Ρώμης το 1987 και ακόμα πέντε μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού και ανοικτού στίβου.

Υπάρχει όμως ακόμα κάτι το οποίο διατηρεί τον Ρόμπερτ Εμιγιάν στην κορυφή. Αυτό δεν είναι άλλο από το 8.86 που είχε κάνει τον Μάιο του 1987 και το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ρεκόρ Ευρώπης.

Αυτό ευχήθηκε να σπάσει ο Μίλτος Τεντόγλου κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη χώρα μας στο πλαίσιο των βραβείων της βαλκανικής ομοσπονδίας στίβου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: "Για μένα η Ελλάδα είναι ξεχωριστή. Είναι σαν τη δεύτερη πατρίδα μου. Η μητέρα και ο πατέρας μου ήταν από την Ελλάδα. Η μητέρα μου είναι από την Κόρινθο και ο πατέρας μου από τη Θεσσαλονίκη.

Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν μια καλή διοργάνωση. Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ, την πρόεδρό του Σοφία Σακοράφα και τον Παναγιώτη Δημακό. Όλους τους φίλους από την Ελλάδα που συνέβαλαν σε αυτή την εκδήλωση.

Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ μαζί με όλους τους κορυφαίους από τους αθλητές των Βαλκανίων και θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές. Ο κορυφαίος άνδρας είναι ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας εξαιρετικός αθλητής. Τον γνωρίζω καλά όπως και τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, είναι σαν αδερφός μου.

Ελπίζω ο Τεντόγλου ο σπάσει το ρεκόρ μου. Έχουν συμπληρωθεί 35 χρόνια από τότε που έκανα το ρεκόρ Ευρώπης και θέλω ο Μίλτος να κάνει νέο ρεκόρ".

Πηγή: sport24.gr