Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2022 14:50

ΣΔΥΜ: Συμμετείχε με 21 δρομείς στον Καστόρειο Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Στον Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου συμμετείχε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με 21 δρομείς.

Ας δούμε πως περιγράφει την εμπειρία αυτή ο καλαματιανός σύλλογος:
“Με 21 δρομείς ο ΣΔΥΜ στον 9° Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου
Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό και γενικά τις καλές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στο όμορο Καστόρι Λακωνίας, ο 9ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου (22,4km), με την παρουσία εκατοντάδων δρομέων απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και δρομέων από το εξωτερικό.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τη τοπική Κοινότητα Καστορείου του Δήμου Σπάρτης, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, με την τεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Συνδέσμου Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων ΄΄ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ΄΄ και των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ, αλλά και με την συμβολική εμπειρία και καθοδήγηση του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου "Η ΛΟΥΣΙΝΑ" και άλλων τοπικών ενώσεων και διάφορων συλλόγων.
Παράλληλα με τον κύριο αγώνα πραγματοποιήθηκε για 5η φορά ο μικρότερος αγώνας της τάξεως των 5,5 χιλιομέτρων, κινούμενος κυκλικά του χωριού και διανύοντας στο μεγαλύτερο τμήμα του, μέσα στα πλατάνια και τον Κάστορα ποταμό, ενώ έγινε και αγώνας 1χλμ. για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου.

Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας είχε και φέτος μία πολύ καλή παρουσία από 21 δρομείς, ενώ πολλά μέλη και συνοδοί βρέθηκαν στο Καστόρι ως επισκέπτες, για να απολαύσουν την όμορφη περιοχή του καταπράσινου Ταϋγέτου, με την πλούσια βλάστηση, τα φαράγγια, τον Κάστορα ποταμό και γενικά την ομορφιά ενός από τα γραφικότερα ορεινά χωριά της Λακωνίας.
Για την ιστορία 1ος στους άντρες τερμάτισε ο Βασίλειος Τσώλης με χρόνο 2:10:01 και στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Ανδριανή Κουλη με χρόνο 2:41:04.
Ήταν μία εξαιρετική οργάνωση με πολλούς εθελοντές σε πολλά και δύσκολα σημεία της διαδρομής, σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, με άφθονη τροφοδοσία και με υπέρβαση στη φιλοξενία. Σε καλωσόριζαν με φρέσκο τσάι και μέλι Ταϋγέτου, ενώ στο τέλος όλοι προμηθεύτηκαν παραδοσιακή ζεστή φασολάδα, λουκάνικα, παστό, κρασί και φρέσκο χωριάτικο ψωμί και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος για αθλητές και επισκέπτες.
Είναι σημαντικό να επιβραβεύσουμε και να συγχαρούμε τη μεγάλη, πραγματικά, προσπάθεια των διοργανωτών, ώστε ο συγκεκριμένος αγώνας παρά τις οποιαδήποτε δυσκολίες κι αν συνάντησε, να ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια, να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και να καθιερώνεται χρόνο με το χρόνο ίσως, ως ο πρώτος μεγάλος αγώνας βουνού στην Ελλάδα.
Του χρόνου όλοι ξανά εκεί με δυναμική παρουσία προπαραμονή των Χριστουγέννων στον επετειακό 10° Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου.
Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές...!!!”.