Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2023 14:03

Τρία νέα τμήματα ανακοίνωσε ο Αίολος στην κοπή της πίτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την ίδρυση τριών νέων τμημάτων ανακοίνωσε ο Χάρης Βγενής στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Αίολου, που έλαβε χώρα την Κυριακή το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΝΑΣΚ “Αίολος” είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει το τμήμα ελεύθερης κατάδυσης, ενώ μέχρι το Πάσχα θα λειτουργήσουν και τα τμήματα Happy Sailing και SUP - SUP Yoga. Ετσι ο Αίολος θα μετρά πέντε τμήματα, έχοντας ως γνωστόν εδώ και χρόνια, τμήμα ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοιχτής θαλάσσης.
Στο τμήμα ελεύθερης κατάδυσης, εκπαιδευτής είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σταύρος Καστρινάκης, που είναι παράλληλα και εκπαιδευτής των εκπαιδευτών της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Το “Happy Sailing” είναι ένα τμήμα, που απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να μάθουν ιστιοπλοΐα και έχει καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ο Αίολος εξασφάλισε έξι ιστιοπλοϊκά μονοθέσια σκάφη, τρία τριθέσια και ένα πενταθέσιο, χάρη σε δωρεές και χορηγίες από τις οικογένειες των Κώστα Παπαδημητρίου, Νίκου Μαυροειδή, Νίκου Λύτρα, καθώς και από την εταιρεία ξενοδοχείων Nilson. Οσον αφορά το τμήμα SUP και SUP, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες που μπορούν να κάνουν κωπηλατοσανίδα και παράλληλα γιόγκα μέσα στη θάλασσα.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα και παγκόσμιο κύπελλο

Το 2023 είναι χρονιά αγωνιστικών προκλήσεων για τον Αίολο, καθώς έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας και δύο μεγάλες διοργανώσεις. Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Optimist U13 που θα γίνει μετά το Πάσχα και θα φέρει στην Καλαμάτα 300 παιδιά ηλικίας από 7 έως 13 ετών.
Ακόμα τον Οκτώβριο ο Αίολος θα διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο ελεύθερης κατάδυσης με 100 συμμετοχές, ενώ το καλοκαίρι θα καταθέσει υποψηφιότητα στην CMAS, παγκόσμια ομοσπονδία ελεύθερης κατάδυσης για να γίνει στην Καλαμάτα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024.

Ποιοι βραβεύτηκαν

Οσον αφορά την προχθεσινή εκδήλωση, ο Αίολος έδωσε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για την προσφορά του, ενώ βράβευσε τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους “Βlue Line” για την κατάκτηση για 4η φορά του πανελληνίου πρωταθλήματος ανοιχτής θαλάσσης ORC 2021.Ακόμα βραβεύτηκαν οι Παναγιώτης Οικονομάκος, Δανάη Μανωλοπούλου, καθώς και ο προπονητής τους Παναγιώτης Κατσούλας για τις διακρίσεις του το περασμένο έτος. Παράλληλα έγιναν και οι απονομές στους νικητές για τους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης Ακρίτας 2022 και τριγωνική διαδρομή, που έγιναν το Σεπτέμβριο. Το φλουρί στην πίτα βρήκε ο μικρός Παναγιώτης Μπούρας.