Σάββατο, 04 Μάρτιος 2023 19:25

Στεφανίδη: Τέταρτη στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Γράφτηκε από τον

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφτασε μέχρι τα 4,60μ. στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την κατάληψη της τέταρτης θέσης.

Ακόμα μία μεγάλη μάχη έδωσε σε έναν μεγάλο τελικό η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου με την κατάληψη της τέταρτης θέση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη άφησε τα 4,25μ. και αποφάσισε να μπει στον τελικό στα 4,45μ. τα οποία και πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια.

Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 4,60μ. τα οποία ξεπέρασε και πάλι με την πρώτη η Κατερίνα Στεφανίδη. Στο συγκεκριμένο ύψος έγινε το πρώτο ξεκαθάρισμα αφού έμειναν εκτός συνέχειας οι Μόζερ και Μέιγερ.

Τα μετάλλια κρίθηκαν στα 4,70μ. Η Σεβριέ ήταν η πρώτη που δεν τα κατάφερε και έπειτα είχαμε μάχη ανάμεσα στην Στεφανίδη και την Σβαμπίκοβα αφού Μούρτο και Σούτεϊ πέρασαν το συγκεκριμένο ύψος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνιζόταν πρώτη χρονικά και ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της δίχως να ξεπεράσει τον πήχη, κάτι που έκανε με την τρίτη της προσπάθεια η Σβαμπίκοβα εξασφαλίζοντας το μετάλλιο.

Ο πήχης ανέβηκε στο 4,75μ. με την Σούτεϊ να ξεπερνά το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερή της προσπάθεια. Η Μούρτο τα πέρασε με την τρίτη, αντίθετα με την Σβαμπίκοβα που ολοκλήρωσε τον αγώνα της με το χάλκινο μετάλλιο.

Πηγή: sport24.gr