Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2023 12:13

Γ..Ο ΑΘΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Διοργανώνει στην Καλαμάτα διεθνή αγώνα εναέριων ακροβατικών

Γράφτηκε από τον
Γ..Ο ΑΘΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Διοργανώνει στην Καλαμάτα διεθνή αγώνα εναέριων ακροβατικών

Μια σημαντική διοργάνωση θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην Τέντα, στις 18 και 19 Μαρτίου.

Πρόκειται για τον διεθνή αγώνα εναέριων ακροβατικών, που θα φέρει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα 150 αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία. Αυτός θα είναι ο πρώτος αθλητικός διαγωνισμός εναέριων ακροβατικών, που θα γίνει στην Ελλάδα, με διοργανωτή τον Γ.Ο. Αθλο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα οι αγώνες περιλαμβάνουν: Aerial Silks Γυναικών / Aerial Silks Ανδρών / Aerial Sling Γυναικών / Aerial Hoop Γυναικών / Aerial Hoop Ανδρών / Duo Silks Γυναικών / Duo Silks Ανδρών / Duo Silks Μεικτό / Duo Hoop Γυναικών / Duo Hoop Ανδρών / Duo Hoop Μεικτοί / Duo synchronized Silks Γυναικών / Duo synchronized Silks Ανδρών. Τα εναέρια ακροβατικά είναι ένα σχετικά νέο είδος γυμναστικής, που αναπτύσσεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως.

Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική και τα ακροβατικά στον αέρα. Η εκγύμναση μέσω των εναέριων ακροβατικών πανιών έχει αποκτήσει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής.
Ο εναέριος ακροβατικός χορός με τη χρήση πανιών αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και υπέρβασης των προσωπικών μας ορίων.
Συνδυάζει τη φαντασία, τη γυμναστική, την ευλυγισία και τη μουσική με έναν τρόπο αναμφίβολα μοναδικό! Οι αθλητές των εναερίων χρησιμοποιούν όργανα που κρέμονται στον αέρα (πανί, στεφάνι, αιώρα, κα) για να εκτελέσουν σε αυτά ασκήσεις βασισμένες στην ενόργανη, ακροβατική και ρυθμική Γυμναστική, που σε συνδυασμό με την μουσική προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.
Στην Ελλάδα τα εναέρια ακροβατικά ακολουθούν ανάλογη πορεία και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την πρώτη αθλητική διοργάνωση εναέριων ακροβατικών στην χώρα μας. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενωθούν όλες οι σχολές της Ελλάδα και της Ευρώπης, κυρίως όμως να αποδοθεί σωστά ο αθλητικός χαρακτήρας των εναέριων ακροβατικών.
Το 1st Aerial Championship τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Η είσοδος σε επισκέπτες και κοινό θα είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα των αγώνων στην ιστοσελίδα https://aerialchampionship.gr/