Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 12:48

Α.Σ. ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τέταρτος σύλλογος στην Ελλάδα με 4 αθλητές στην εθνική ομάδα!

Γράφτηκε από τον

Με οχτώ αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. Τζούντο Καλαμάτας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο, που έγινε 11 και 12 Μαρτίου στο Λουτράκι.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 340 αθλητές και αθλήτριες από 60 συλλόγους, με τον Α.Σ. Τζούντο Καλαμάτας να παίρνει δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών στα βαλκανικά πρωταθλήματα. Ο λόγος για τους Θάνο Κοντούλη, Παναγιώτη Σπηλιώτη (χρυσό μετάλλιο), Σέργιο Θεοδωρακόπουλο και Χάρη Σαχλά (αργυρό μετάλλιο). Οι Γιάννης Σαχλάς, Στέφανος Μητσέας και Δημήτρης Σπηλιώτης πήραν την 7η θέση και ο Γιώργος Ροβολής την 9η θέση. Ετσι ο καλαματιανός σύλλογος κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να είναι στους πρώτους τέσσερις συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.
Ο προπονητής Παναγιώτης Μαρκάκης σχολιάζοντας τα παραπάνω ανέφερε: “Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πολλοί ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους. Τρεις από τους αθλητές να σημειώσω, ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τα πήγαν περίφημα.
Η καθοδήγηση, η μεγάλη προσπάθεια των αθλητών και η στήριξη των γονιών, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο που ο σύλλογος μας από το 2002 είναι πολυνίκης στην Πελοπόννησο με εκατοντάδες μετάλλια σε Ελλάδα και εξωτερικό, με Βαλκανικά μετάλλια και με αθλητές στην Εθνική ομάδα. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα για τον Παναγιώτη Σπηλιώτη και Σέργιο Θεοδωρακόπουλο, θα γίνει στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) στις 27-28 Μαΐου, ενώ για τον Θάνο Κοντούλη και τον Χάρη Σαχλά θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Ιουνίου στο Σίμπιου (Ρουμανία). Η προετοιμασία των αθλητών ξεκίνησε αμέσως την επόμενη ημέρα από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και αυτό σημαίνει ότι ο στόχος για το 2023 είναι πάλι ένα ή και ακόμα πιο πολλά μετάλλια στα Βαλκανικά πρωταθλήματα. Ευχαριστώ όλους τους γονείς για την στήριξη στον σύλλογό μας”.