Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 11:11

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες σκακιού στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες σκακιού στην Καλαμάτα

Το 17ο ατομικό πρωτάθλημα σκακιού ανδρών – γυναικών της ΕΣΣΠΕΠ για το 2023, διοργάνωσαν από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στην Καλαμάτα, το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου
Καλαμάτας, η ΕΣΣΠΕΠ και ο Δήμος Καλαμάτας. Ήταν ένα πλούσιο σκακιστικό τριήμερο με μεγάλη συμμετοχή.

Στα τουρνουά έλαβαν μέρος 45 άτομα από 5 σωματεία της ΕΣΣΠΕΠ, όπως και σκακιστές από Γερμανία, Ουκρανία και Αυστραλία. Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Καλαμάτας λειτούργησε μάλιστα αποτρεπτικά για την συμμετοχή και άλλων τουλάχιστον 20 αθλητών.
Οι αγώνες έγιναν στο “Seaside Café Bar” , με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Γιάννη Μάλαμα να είναι σημαντικός αρωγός σε ένα επιτυχημένο τουρνουά, χάρη και στην εξαιρετική διαιτησία της
Μαρίας Ρομπάκη.
Το τουρνουά ήταν χωρισμένο σε δύο ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητα των σκακιστών. Πρώτος σκακιστής, εκτός ΕΣΣΠΕΠ, στην γενική βαθμολογία του Α’ ομίλου ήταν ο Φρανκ Τεφάνης με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες, ο οποίος τιμήθηκε με κύπελλο.
Στην κατηγορία των ανδρών ΕΣΣΠΕΠ είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην τελική κατάταξη με τα κριτήρια ισοβαθμίας να αναδεικνύουν Πρωταθλητή ΕΣΣΠΕΠ για το 2023 τον βετεράνο σκακιστή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Πέτρο Διαμαντέα με 3,5 βαθμούς σε 5 αγώνες, ο οποίος και σήκωσε το κύπελλο. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Αντώνης Κυριακόπουλος του Σ.Ο. Φιλιατρών και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών πήρε ο σκακιστής του Ο.Σ. Καλαμάτας Φάνης Διακουμέας.

Στις γυναίκες, Πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ και 2η στην γενική κατάταξη αναδείχθηκε η Λίτσα Αυδούλη, σκακίστρια του Α.Ο. Κρανιδίου με 4 βαθμούς, η οποία σήκωσε το Κύπελλο. Επίσης με χρυσό μετάλλιο τιμήθηκε η Ιωάννα Ταγκαλάκη του Σ.Ο. Φιλιατρών με 2,5 βαθμούς, με αργυρό μετάλλιο η Ελένη Κορμά του Σ.Ο. Φιλιατρών με 2 βαθμούς και με χάλκινο μετάλλιο η Χριστίνα Κοντούρη του Ν.Ο. Καλαμάτας με 1,5 βαθμό. Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, κέρδισε ο Νικόλας Κυριακόπουλος του Ν.Ο. Καλαμάτας με 3 βαθμούς, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στο τουρνουά. Νικητής στον Β’ όμιλο αναδείχτηκε ο Ηλίας Νινιός του Ν.Ο. Καλαμάτας με 4,5 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον αδερφό του Γιώργο, του Ν.Ο. Καλαμάτας
που κέρδισε την 2η θέση του τουρνουά. Στην 3η θέση ισοβάθμησαν δύο σκακιστές του Ν.Ο. Καλαμάτας, οι Γιώργος Κορδονούρης και Μάνος Μουρτζάνος, με τα κριτήρια ισοβαθμίας να δίνουν στον Γιώργο Κορδονούρη το χάλκινο μετάλλιο. Πρώτο κορίτσι του Β’ τουρνουά ήταν η σκακίστρια του Ν.Ο. Καλαμάτας Αννα Βασιλοπούλου με 2 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Ιφιάνασσα Σπαντιδέα του Ν.Ο. Καλαμάτας. Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών κέρδισε η Μάρθα Καλκαβούρα του Σ.Ο. Φιλιατρών με 1 βαθμό. Επίσης βραβεύτηκε ο Θάνος Κορομηλάς, ως ο μικρότερος σκακιστής των αγώνων, ο οποίος έπαιξε μερικές πολύ καλές παρτίδες!
Να σημειωθεί ότι το σκακιστικό τμήμα του ΝΟΚ έδωσε πλακέτα στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος έδωσε το παρών στους αγώνες, όπως και η Μαρία Αγγελή, αντιδήμαρχος παιδείας και Παναγιώτα Βασιλοπούλου, αντιπρόεδρο στον τομέα αθλητισμού.

Την πλακέτα στον δήμαρχο έδωσε ο αρχηγός του ΝΟΚ Αργύρης Κινόπουλος, με την έφορο του τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα, να τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο τμήμα.
Ο κ. Βασιλόπουλος με την σειρά του συνεχάρη τους συμμετέχοντες καθώς και τους διοργανωτές και υποσχέθηκε να είναι δίπλα στο Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, ενώ απάντησε θετικά στην πρόταση του 10χρονου σκακιστή Γιώργου Κορδονούρη να παίξουν μαζί μια παρτίδα σκάκι. Επόμενο αγωνιστικό βήμα για το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου
Καλαμάτας η συμμετοχή της ομάδας στο ΠΟΑ που θα διεξαχθεί στο Πόρτο Χέλι από 21 έως 23 Απριλίου.