Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 12:46

ΠΟΛΟ: Οι αντίπαλοι του Αργη στη Β’ εθνική

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ:  Οι αντίπαλοι του Αργη στη Β’ εθνική

Τους αντιπάλους του στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών Β’ εθνικής έμαθε ο Αργης Καλαμάτας, καθώς πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της πρώτης φάσης. Ο Αργης θα αγωνιστεί στον α’ γύρο (5-7 Μαΐου) στον όμιλο Ιωαννίνων με Πύρρο Ιωαννίνων, Ν.Ο. Καλαμάτας και ΝΟΘΑ Καβάλας.

Στόχος είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, που θα δώσει τη δυνατότητα στον καλαματιανό σύλλογο να αγωνιστεί στον επόμενο γύρο (23-25 Ιουνίου), που θα γίνει στην Καλαμάτα.


Διοργάνωσε τουρνουά στην Καλαμάτα

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις υποχρεώσεις στη Β’ εθνική ο Αργης διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα το 4ο τουρνουά πόλο ανδρών με σύνθημα “Οχι στα ναρκωτικά, ναι στον αθλητισμό”. Εκτός από τον διοργανωτή στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας βρέθηκαν ακόμα ο Τρίτων Αμαρουσίου, το Μαρούσι και η Ολυμπιάδα Πετρούπολης.
Την πρώτη μέρα των αγώνων, το Μαρούσι κέρδισε με 16-5 την Ολυμπιάδα Πετρούπολης και ο Αργης με 15-8 τον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Τη δεύτερη αγωνιστική το Μαρούσι νίκησε 7-5 τον Αργη και η Ολυμπιάδα Πετρούπολης με 14-7 τον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Την τρίτη αγωνιστική το Μαρούσι νίκησε με 15-5 τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, ενώ Αργης Καλαμάτας και Ολυμπιάδα Πετρούπολης ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 9-9.
Ετσι το Μαρούσι κατέλαβε την πρώτη θέση, η Ολυμπιάδα Πετρούπολης τη δεύτερη, ο Αργης την τρίτη και ο Τρίτων Αμαρουσίου την τέταρτη θέση.
Οι τέσσερις ομάδες είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε επίσημους αγώνες πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων Β εθνικής ανδρών, με δυνατές μονομαχίες που δόθηκαν μέσα στο νερό από όλους του παίχτες μπροστά στα μάτια αρκετών θεατών που παρακολούθησαν συναρπαστικούς αγώνες.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα έγιναν και αγώνες ακαδημιών με τους μικρούς του Αργη Καλαμάτας να δίνουν φιλικά παιχνίδια με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου και τον Ν.Ο. Πατρών, με τους μικρούς αθλητές να κερδίζουν το χειροκρότημα από γονείς και φίλους που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο. Στο τέλος των αγώνων όλοι οι αθλητές βραβεύθηκαν με μετάλλια και η κάθε ομάδα με κύπελλο.
Το τουρνουά συνδιοργανώθηκε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ τελούσε υπό την επίσημη έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και την παράλληλη στήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Δ.Υ.).