Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2023 12:23

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ – ΑΙΟΛΟΣ: Ρεκόρ συμμετοχών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13

Γράφτηκε από τον

Η καρδιά της ιστιοπλοϊας θα χτυπά για το προσεχές τετραήμερο στην Καλαμάτα και το μεσσηνιακό κόλπο…

Ο ΝΑΣΚ Αίολος διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας optimist U13 από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 22 Απριλίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 7 έως 13 ετών από 52 σωματεία από όλη την Ελλάδα και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 11 ιστιοδρομίες.
Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν συμμετοχές από κάθε γωνιά της χώρας, όπως από Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κέρκυρα, Χανιά κ.α.!
Το αξιοσημείωτο είναι πως οι συμμετοχές έσπασαν το πανελλήνιο ρεκόρ, μιας και στην Καλαμάτα θα βρεθούν 282 σκάφη, περισσότερα από κάθε άλλο αντίστοιχο πρωτάθλημα.
Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Αιόλου Χάρης Βγενής στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του καλαματιανού συλλόγου στην παραλία Καλαμάτας.

Ο κ. Βγενής είπε πως πάνω από 650 άτομα θα βρεθούν για πέντε ημέρες στην Καλαμάτα (αθλητές, προπονητές, συνοδοί, γονείς), συμβάλλοντας και στην οικονομική στήριξη του τόπου.
Ευχαρίστησε δε τον δήμο Καλαμάτας για τη στήριξη του, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και όλες τις επιχειρήσεις που στήριξαν το πρωτάθλημα.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος καλωσόρισε τους μικρούς ιστιοπλόους στην πόλη και τόνισε πως η διοργάνωση προβάλει την περιοχή και δίνει διέξοδο στον αθλητισμό στα μικρά παιδιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης τονίζοντας πως ο Αίολος προάγει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, αλλά και ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας Τάσος Αγγελής που μίλησε για πανελλήνια προβολή της πόλης μέσα από τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις.
Να σημειωθεί πως ο Αίολος θα λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας optimist με δέκα αθλητές της αγωνιστικής ομάδας.