Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 11:48

21ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Το Σάββατο με πάνω από 2.000 δρομείς η γιορτή του αθλητισμού

Γράφτηκε από τον
21ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Το Σάββατο με πάνω από 2.000 δρομείς η γιορτή του αθλητισμού

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 21ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Απριλίου, με εκκίνηση και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μια γιορτή του αθλητισμού, μια γιορτή του δρομικού κινήματος, μια γιορτή της πόλης που έχει την υπογραφή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας που είναι και ο διοργανωτής.
Ο φετινός αγώνας αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών, μιας και υπολογίζεται να τρέξουν πάνω από 2.000 άτομα, μικροί και μεγάλοι.
Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν δύο αγώνες, ένας των 10 χλμ. με τρέξιμο και δυναμικό βάδην και ο παιδικός αγώνας του 1,5 χλμ.
Και οι δυο αγώνες θα έχουν εκκίνηση από την κεντρική πλατεία στις 6.30 το απόγευμα.
Η διαδρομή των 10 χλμ. θα είναι και παραλιακή, με τους δρομείς να φτάνουν μέσω της Ναυαρίνου μέχρι το “Φιλοξένια” και να κάνουν αναστροφή, ενώ ο παιδικός αγώνας θα διασχίσει την Αριστομένους, μέχρι την Μακεδονίας και θα υπάρχει αναστροφή για τους μικρούς δρομείς που θα τρέξουν μόνοι τους ή με τους γονείς τους.
Αξιοσημείωτο πως ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας και μέρος των εσόδων θα δοθούν για τις δράσεις του συλλόγου.

Η συνέντευξη Τύπου

Χθες οι διοργανωτές παρέθεσαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία του συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο και μίλησαν για τον σπουδαίο αυτό αγώνα μαζικού αθλητισμού.
Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για τον αγώνα, σημείωσε πως στόχος τους είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς της πόλης και έκανε γνωστό πως φέτος θα σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών.
“Οραμα μας είναι να γίνει διεθνώς γνωστός ο Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας και η Καλαμάτα εκτός από πόλη πολιτισμού να γίνει και πόλη αθλητισμού, φιλοξενώντας τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Φέτος θα τρέξουν δρομείς από χώρες του εξωτερικού, όπως Πολωνία και Αγγλία και το σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά η διαδρομή θα είναι πιστοποιημένη. Κάτι που σημαίνει πως αν γίνει ένα ρεκόρ, θα αναγνωριστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για τους δρομείς”, τόνισε ο κ. Μπένος.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί για 21η φορά ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός, προσθέτοντας πως έχει καθιερωθεί και διαφημίζει την Καλαμάτα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
“Υποστηρίζουμε κάθε τέτοια δράση, που ταυτόχρονα ενισχύει και τον αθλητικό τουρισμό, μιας και φέρνει προβολή και έσοδα στην πόλη. Σας εύχομαι καλό αγώνα και μεγάλα ρεκόρ”, συμπλήρωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς από την πλευρά του είπε πως ο αγώνας προάγει τον αθλητισμό και κάλεσε τον κόσμο να τρέξει το Σάββατο.
Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας Κώστας Σαραβελάκης που ευχαρίστησε τον ΣΔΥΜ για την προσφορά του και το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει.
“Δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος, αλλά και το ηθικό κομμάτι”, πρόσθεσε και έκανε γνωστό πως στους αγώνες θα λάβουν μέρος παιδιά των Special Olympics από τα τοπικά παραρτήματα της Καλαμάτας, της Τρίπολης, του Πύργου και της Σπάρτης.
Τέλος, το μέλος του ΣΔΥΜ Θύμιος Αλεξόπουλος έκανε γνωστές τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα και μίλησε για τη σημασία των εθελοντών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, όπως και για τη σημαντική βοήθεια τη Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
“Σκοπός μας είναι η διάδοση του μαζικού αθλητισμού, αλλά και η προβολή της πόλης. Να στείλουμε ένα μήνυμα πως η Καλαμάτα είναι η πόλη με την πιο
όμορφη διαδρομή για τρέξιμο”, τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Τα ρεκόρ στο 10αρι

Να σημειωθεί πως το ρεκόρ των 10 χλμ. στους άνδρες το έχει ο Παναγιώτης Καρούτζος με χρόνο 31.55 και στις γυναίκες η Φωτεινή Δαγκλή με 38.15 από το 2015.
Υπάρχει μάλιστα η αισιοδοξία πως κάποιο από τα δύο αυτά ρεκόρ ή και τα δύο μπορεί να σπάσουν στον αγώνα του Σαββάτου.
Τέλος, οι διοργανωτές έκαναν γνωστό πως το κόστος συμμετοχής για τον 10αρι είναι 10 ευρώ, με τις συμμετοχές να γίνονται ηλεκτρονικά στο σάιτ του ΣΔΥΜ sdym.gr μέχρι την Πέμπτη στις 12 το βράδυ. Στη συνέχεια περιορισμένες εγγραφές θα γίνονται την ημέρα του αγώνα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
Για τον παιδικό αγώνα η συμμετοχή είναι δωρεάν.