Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 16:13

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Δεύτερη θέση για Λαζαρίδη σε τουρνουά στην Καντού

Γράφτηκε από τον
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Δεύτερη θέση για Λαζαρίδη σε τουρνουά στην Καντού

Μια ακόμη επιτυχία είχε ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης στο τουρνουά στην Καντού της Ιταλίας που συμμετείχε από 27 Απριλίου έως 1 Μαϊου.

Ο καλαματιανός πρωταθλητής έφτασε μέχρι τον τελικό του διεθνούς τουρνουά της ITF στο διπλό, μαζί με τον Κροάτη συμπαίκτη του, Anto Joskic.
Οι δυο αθλητές πέρασαν μπάι για τα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τους Ιταλούς Mario Cabras και Lorenzo Deglinnocenti με 6-4, 6-1. Στη συνέχεεια απέκλεισαν στα ημιτελικά τους Ιταλούς Dario Benazzi και Giovanni Zeni με 6-1, 6-1.
Στον τελικό απέναντι στους Γάλλους Olivier Langlois και Yoann Quilliou, πάλεψαν πολύ το πρώτο σετ το οποίο όμως έχασαν με 5-7, ενώ στο δεύτερο ηττήθηκαν με 6-0.

Οσον αφορά το μονό ο Γιώργος Λαζαρίδης έφτασε μέχρι τη φάση των "16", έχοντας απολογισμό μια νίκη και μια ήττα. Επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι του Ιταλού Marco Amadori με 6-1 και 6-3, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Βέλγο Mike Denayer με 6-3 και 6-4.
Να σημειωθεί πως πριν το τουρνουά στην Καντού ο μεσσήνιος πρωταθλητής συμμετείχε σε τουρνουά στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Στο διπλό με παρτενέρ τον Πολωνό Krzysztof Brezyna έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση, ενώ στο μονό κέρδισε τον Πολωνό Andrzej Strozynski και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Εκεί ηττήθηκε από τον επίσης Πολωνό Piotr Jaroszewski πολύ δύσκολα με 3-6, 6-4, 6-4.